Der blev blandt andet valgt en ny styregruppe, fundet en vinder af Samvirkets Pris og snakket forårsfestival, da Samvirket bød velkommen til årsmødet.

Årsmødet er en anledning til at stoppe op og kigge på året der gik, og samtidig kigge frem på året der kommer. Samvirket har siden 2007 virket som samlingspunkt for samarbejdet mellem beboere, foreninger og ansatte i området.

Aysha Amin vandt Samvirkets Pris 2018

Samvirkets Pris uddeles til en person som har ydet en ekstraordinær indsats i området. I år var to personer nomineret. Farhiyo Mohamed var nomineret for sit store engagement i mange af områdets bestyrelser. Hun er blandt andet aktivt bestyrelsesmedlem hos afdeling 5, Toveshøj og Familienetværk.
 
Dette års vinder blev dog Aysha Amin, som blev hyldet for det personlige præg, hun har sat på området. ”Udover at være meget aktiv i debatten om nedrivninger, er det særligt kulturlivet hun er med til at løfte,” sagde Helle Hansen, der overrakte prisen, og nævnte blandt andet Ayshas indsats i Andromeda, Smag à la Gellerup og som byvandringsguide.

Fredsvalg til Samvirkets styregruppe
Som altid til årsmødet skulle der også vælges en ny styregruppe. I år var der i modsætning til tidligere tale om et fredsvalg. Det vil sige, at alle, der stillede op, blev valgt ind. Styregruppen har nu ansvar for at finde det sidste medlem, fordi der denne aften ikke stillede nok kandidater op til valget.

Resultatet af valget blev at Helle Hansen, Chadi Ali Kayed, Amal Mohamed, Iman Nasser og Solveig Pedersen alle blev valgt ind. I styregruppen sidder desuden to repræsentanter fra afdeling 4 og 5 samt tre repræsentanter fra områdets institutioner.

Tid til forårsfest på Gellerupscenen
Gellerup Art Factory, der i øjeblikket holder til på Gellerupscenen, kunne fortælle, at de gerne vil afholde en forårsfest i år. De opfordrede alle, der har noget at vise frem, til at være en del af festen.
 
Der blev brugt tid på i fællesskab at komme med idéer til, hvilke indslag man kan komme med. Alle de idéer, som deltagerne bød ind med, skrev de flittigt ned på papirsduge, der var lagt på bordene.

Gellerup Art Factory har lavet en Facebook-side, hvor man kan følge med i, hvad der sker af aktiviteter på Gellerupscenen. Det er også muligt at leje scenen til kulturelle aktiviteter.

Politiet fortalte
Lokalpolitiet, der har fået ny ledelse, efter at Jens Espensen stoppede for nyligt, var også forbi for at give en statusopdatering. Det nye makkerpar i toppen hos lokalpolitiet, Jens-Henrik Jensen og Klaus Hvegholm Møller, kunne berette, at de ikke kommer til at ændre kurs i forhold til tidligere: ”Vi ved godt hvad der virker, vi skal være i øjenhøjde med beboerne”, sagde Jens-Henrik.
 
Derefter kunne Klaus fortælle, at politiet i 2018 fokuserede meget af deres indsats på dårlige bilister og knallertkørere, der skaber usikkerhed i området. Politiet tog således 121 biler fra deres ejere, og 564 personer blev sigtet for færdselsovertrædelser sidste år. Det er også en indsats der fortsætter i 2019, kunne Klaus desuden løfte sløret for.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.