Didde på 29 og Nushan på 27 år er gift på andet år og driver Jupiter sammen. Didde er opvokset i en lille by nær Skagen og er senere flyttet til Aarhus. Nushan derimod er opvokset i Gellerup og har boet her det meste af sit liv.
 
De har begge to altid interesseret sig for kunst og mødte faktisk også hinanden igennem kunsten. De har senere studeret på to forskellige kunstskoler i Aarhus. De synes at det er interessant, når kunst og pædagogik mødes, især når børn og unge udvikler deres kreative evner i samarbejde med professionelle kunstnere. Derfor har de nu lavet Jupiter.
 
Meningen med Jupiter
Didde fortæller kort at kunstskolen er for dem,  som ikke er bevidst om deres kreative sider endnu. De vil åbne en skole for alle børn og unge, som har interessen for at finde på noget kreativt, og som kan bruge deres hænder og idéer på en kreativ måde. “Der manglede et sted, hvor jeg som barn kunne udtrykke mig kreativt og få det udstillet, så andre kunne få det at se, i stedet for at det altid bare kom til at hænge hjemme på køleskabet,” tilføjer Nushan.

Lysten til at tegne
De håber at få chancen til at vise de unge, hvor spændende det kan være at tænke kreativt. Nushan fortæller om, hvor mange der faktisk smider deres tegninger eller malerier ud, fordi de ikke synes, det kan bruges til noget eller har nogen værdi. Det håber de, at de kan få lavet om på. De to kunstnere ønsker at få fat i de børn og unge som virkelig interesserer sig for at udtrykke sig kreativt.


Et laboratorium

De fortæller at kunstskolen sagtens kan ses som et laboratorium, da de gerne vil eksperimentere med kunsten for at skabe noget nyt og mere interessant kunst. “Vi ønsker at udvikle børn og unges kreative evner og tankegang,” udtaler de.

De to tegninger

Nushan fortæller om en af sine øvelser, som han har afprøvet med flere børn. Øvelsen gik ud på at tegne en flot og en grim tegning.
 
Han fortæller hvor meget forskel der faktisk var på de to tegninger. Den flotte tegning beskriver han som en helt normalt tegning, som typisk ville være tegnet af en 7-årig. “Den grimme tegning var til gengæld helt fantastisk,” siger Nushan. “Måske var den ikke lige så flot i manges øjne, men de ‘grimme’ tegninger var meget mere interessante og kraftfulde end de ‘flotte’.
Det er et meget godt billede på, hvad vi vil med Jupiter, at de unge får lov til at udtrykke sig på nogle måder de ikke vant til,” fortæller Nushan med et smil. Billedskolen er åben for børn og unge i Aarhus i aldersgruppen 10 og 18 år.
 
Hvis du godt kunne tænkte dig at bruge din kreativitet, kan du kontakte Nushan Roshani på tlf: 81 28 65 41 eller på mail: nushanroshani@gmail.com.
 
Er du interesseret i at følge med i, hvad Jupiter laver, så kan I følge med på deres Instagram: Jupitergellerup eller Facebook-side: Jupiter Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.