Lommeguld hedder en helt ny virksomhed, der skal hjælpe unge fra Gellerup i gang med deres første fritidsjob. En gruppe unge fra Lommeguld har allerede været i aktion flere gange – blandt andet ved at dele flyers ud og sælge popcorn i forbindelse med fodboldkampe.

 Popcorn rimer – næsten – på fodbold. En gruppe 13-17-årige fra Gellerup har fundet en god forretning i at åbne en bod med popcorn, når fodboldklubben Aarhus Fremad spiller hjemmekampe på Riisvangen Stadion i det nordlige Aarhus.

Da de første gang for få uger siden stillede boden op, blev der hurtigt udsolgt, og de måtte hurtigt poppe nye forsyninger. Det blev en dejlig dag med masser af handel og penge i kassen.

Og ikke nok med det: Mange af de popcorn-sultne fodboldfans tog sig også tid til at høre historien bag boden med popcorn:

Undersøgelser viser, at unge med fritidsjobs har bedre chancer for at holde sig ude af kriminalitet, gennemføre en uddannelse og få et fremtidigt arbejdsliv. Fritidsjobs kan på den måde være med til at bryde den negative sociale arv.

Men unge, der bor i Gellerup, har sværere end andre ved at få et fritidsjob. Det skal Lommeguld ændre på.

Samarbejde med Løvbjerg
Lommeguld er en socialøkonomisk virksomhed, der ansætter, træner og uddanner unge fra Gellerup, så de kan udføre praktiske opgaver, udvikle produkter og levere serviceydelser.

Boden med popcorn var sådan en serviceydelse. Aarhus Fremad får endnu et tilbud til deres fodboldkampe, og tilskuerne får stillet den hurtige sult. Desuden hjælper de unge i Lommeguld også til i klubben med praktiske ting mellem kampene.

Desuden har Lommeguld eksempelvis også delt flyers ud i Riiskov og Højbjerg for ejendomsmægler Nybolig Bruuns Bro.

Dertil kommer, at supermarkedet Løvbjerg på Trøjborg har indgået et samarbejde med Lommeguld og Aarhus Fremad, der betyder, at Lommeguld kan løse mange forskellige opgaver hos Løvbjerg, hvilket også kan blive indgangen til fritidsjobs i butikken.

Men Lommeguld vil meget gerne have endnu flere opgaver, siger ungemedarbejder Nicolaj Wittendorf, Det boligsociale hus Yggdrasil.

”Vi kan for eksempel pakke materialer til en konference, udføre pedelarbejde eller oprydning og vedligeholde grønne områder. Vi arbejder i grupper på 4-5 unge på 13-17 år og altid sammen med en gruppeleder. Det er naturligvis bedst om eftermiddagen, aften eller i weekenden, da de unge også skal passe deres skole”, siger han.

Hvis du har arbejde til de unge i Lommeguld, kan du kontakte Nicolaj Wittendorf på niwi@bbbo.dk eller 3099 5399.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.