I løbet af kun to år har Oliven Spejderne i Toveshøj formået at samle over 100 børn og unge om spejderlivet – og mange børn står på venteliste for at være med. Oliven Spejderne er nu nomineret til prisen som Årets Lokale Forening.

Hver søndag kl. 14-16 sprudler det af liv i området omkring Klubberne i Toveshøj. Her samles de cirka 100 Oliven-spejdere og deres 15-20 ledere til fælles aktiviteter. Desuden mødes de hen over ugen i deres patruljer og tager svømmemærke, knivmærke og de andre beviser på, at de kan begå sig i naturen.

Oliven Spejderne er en af de største forenings-succes´er i Gellerup-området i de senere år, og spejderne er nu nomineret til prisen som Årets Lokale Forening.

”Nomineringen er en kæmpe anerkendelse for det store stykke arbejde, vores frivillige ledere gør for at lære de mange børn om naturen,” siger Essa Taha. Han er frivillig leder og bestyrelsesmedlem i Oliven Spejderne, der er tilknyttet Det Danske Spejderkorps.

Han fortæller, at det overordnede formål med spejder-aktiviteterne er, at skabe sunde fællesskaber som alternativ til for eksempel bander og kriminelle grupperinger. Oliven Spejderne skal være et sted, hvor lokale børn og unge lærer at samarbejde og agere i fællesskab, og de skal dannes til at håndtere uenigheder og acceptere forskellige holdninger i en gruppe.

Spejderne oplever også løbende at få større ansvar, når de for eksempel bliver gjort ansvarlige for aktiviteter i grupperne.

”Det grundlæggende formål er jo at skabe gode netværk og sunde fællesskaber for de unge, og der er det dejligt, at vi har så mange frivillige, som er selvstændige, pædagoger, ingeniører og andre erhverv. På den måde bliver de frivillige ledere også rollemodeller, som børnene og de unge kan se op til.”

Over 700 stemmer og masser af kommentarer
Ud over æren ved at vinde titlen som årets forening vil det også være en drøm for Oliven Spejderne at vinde selve gevinsten på 100.000 kr. Bestyrelsen har masser af ønsker til, hvordan de kan skabe endnu bedre rammer for spejder-arbejdet.

Blandt andet råder Oliven Spejderne over en hytte tæt på Klubberne i Toveshøj, hvor man håber at kunne skabe en dyrelegeplads med kaniner og andre mindre dyr. Desuden drømmer bestyrelsen om at kunne anskaffe en bus, der vil gøre det muligt at komme ud og får endnu flere naturoplevelser.

”På længere sigt håber vi at kunne finde en grund, hvor vi på et tidspunkt kan få  vores egne lokaler. Vi er i dialog med Aarhus Kommune om det, men vi ved også godt, at der nok også skal fondsmidler til. Så det har selvfølgelig lange udsigter,” siger Essa Taha.

Foreløbig har over 700 stemt på Oliven Spejderne som Årets Lokale Forening. Samtidig er det strømmet ind med positive og støttende kommentarer, der bliver afleveret på afstemningssiden. Det glæder alle i foreningen og motiverer de mange frivillige til at gøre en ekstra indsats.

Oliven Spejderne håber i øvrigt, at flere vil få lyst til at melde sig som frivillige og være med til, at endnu flere lokale børn og unge kan få oplevelser i naturen. Hvis du er interesseret i at gøre en indsats, kan du komme i kontakt med ledelsen via foreningens Facebook-side.

Du kan stadig helt frem til 6. november hjælpe Oliven Spejderne på vej i konkurrencen ved at stemme på dem via hjemmesiden her. Til sidst vil en jury udpege Årets Forening blandt de 20 bedst placerede foreninger.

Læs også:

Guldet i Gellerup: Olivenspejderne – “Her er der plads til alle”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.