I en årrække har 21-årige Nagin Ravand samlet en stor gruppe piger til fodbold hos ACFC i Gellerup. Det har hun nu fået Pigeprisen 2020 for. Prisen blev lørdag overrakt af Plan-Børnefonden ved et arrangement i København.

”Vi uddeler prisen til dig, fordi du har gjort en kæmpe forskel for piger i Gellerupparken. Og så har du faktisk også ulejliget dig med at få nogle forældre, der måske tvivlede, med på ideen. Du har virkelig gjort en forskel for balancer, der er vigtige, også i Danmark.”

Sådan sagde bestyrelsesformand Stine Bosse, Plan-Børnefonden, ved overrækkelsen af prisen til Nagin Ravand.

Hun var undervejs i hård konkurrence med blandt andre sangerinden Jada, men det fremgik ved overrækkelsen, at Nagin Ravand ved afstemningen på nettet havde fået over halvdelen af stemmerne.

Ud over anerkendelsen følger der også et beløb på 10.000 kroner med prisen.

”Det betyder alverden for mig at have vundet Børnefondens Pigepris. Ikke fordi jeg føler mig speciel på nogen måde, men fordi jeg virkelig får følelsen af, at det, jeg har gjort, har haft en speciel betydning for nogen. Så jeg føler mig bare beæret,” sagde Nagin Ravand ved overrækkelsen.

Lavede også lektiecafé
Det hele startede for knap tre år siden, da klubbens formand stoppede hende, da hun var på vej ned gennem Gellerup på vej til bussen. Om hun ville hjælpe med at træne en flok fodboldpiger?

”Det kunne jeg vel godt overskue. Jeg brænder jo selv for fodbolden og har haft rigtig mange glæder ved at spille. Det vil jeg gerne være med til at give videre til pigerne.”

I begyndelsen spillede pigerne kun fodbold en gang om ugen. Men det blev senere udvidet til to gange, hvor hun sammen med sin veninde, Maymanat Asgari, hver gang mødte op.

For Nagin Ravand var forældreinddragelse også en vigtig del af projektet. Når pigerne skulle spille kampe uden for byen, var det ofte en udfordring at finde forældre til at køre dem. Hun opdagede hurtigt årsagen til forældrenes manglende engagement.

”Det kan være, at forældrene ikke var helt klar over, hvad vi laver med fodbolden, eller hvor deres børn egentlig var hver mandag og onsdag. Så jeg overvejede, hvad der betyder mest for forældrene. Det gør uddannelse. Så vi lavede selvfølgelig en lektiecafé,” har hun tidligere fortalt.

Hun betragter fodbold for piger som et led i en større integrationsproces, der i sidste ende handler om at skabe en fælles referenceramme for de unge i området. I skolen skal man kunne snakke med alle – uanset hvor man bor.

”Det handler om at have de samme muligheder, uanset om man bor i et højhus eller et villakvarter”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.