Du kan i disse dage møde en gruppe unge med plakater og flyers under armen. De er på gaden for at reklamere for en ny fritidsklub for børn i 3.-5. klasse, GellerKlub, der åbner tirsdag d. 20. oktober i et ledigt lokale i hjørnet af ejendommen Gudrunsvej 82, hvor også Gellerup Højskole har til huse.

Initiativtagerne til det nye klubtilbud, 23-årige Annika Nygaard og 24-årige Rebekka Søvndal, bor selv i Gellerup. De er sammen med de øvrige frivillige   tilknyttet KFUM og KFUM, der i forvejen har en del aktiviteter i Gellerup-området.

De oplever, at der er behov for et eftermiddagstilbud til lokale børn, og ønsker i første omgang at afgrænse tilbuddet til de tre 3.-5. klasse.

”Vi var sidste år på en rejse i Sydafrika, hvor vi blev meget inspirerede af en lokal klub for børn, Y-Club drevet af YMCA.  Vi vil gerne være med til at gøre noget lokalt for at opfylde FN´s Verdensmål blandt andet om at reducere ulighed, og det håber vi, at vi kan med den nye klub for børn,” siger to af de unge, 23-årige Annika Nygaard og 24-årige Rebekka Søvndal.

Starter med pandekager over bål
Et vigtigt mål med GellerKlub er at skabe gode og trygge rammer, hvor børn kan være sammen uanset baggrund.

”Vi vil rigtig gerne favne så bredt som muligt, og vi ønsker at skabe et miljø, hvor ingen religiøse eller andre skel sætter grænser,” siger de.

De er begge i gang med uddannelser til henholdsvis agrobiologi og sygeplejerske og har boet i Gellerup i lidt over et år.

De vil undervejs dele deres erfaringer med andre unge i Sydafrika og Cameroun, som også er i gang med tilsvarende projekter.

Tirsdag d. 20. oktober kl. 16.30 går det løs med en opstartsaften, hvor de på Fredspladsen vil bage pandekager over bål.  De efterfølgende tirsdage planlægger de at holde Halloweenfest, holde rekord-aften og arrangere lagkageløb samt andre former for hyggelige aktiviteter.

GellerKlub starter tirsdag d. 20. oktober og har herefter aktiviteter hver tirsdag kl. 16.00-18.30 i klubbens lokale på Gudrunsvej 82. Du møder bare op. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Rebekka på tlf. 2291 9343.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.