Fælles udflugter ud i naturen er i løbet af 2020 blevet et stort tilløbsstykke for familier fra Toveshøj og Gellerupparken, og turene er næsten altid udsolgt. Senest havde cirka 30 personer en dejlig sensommerdag ved Egå Engsø.

Med en uddannelse som Junior Ranger er en gruppe unge fra lokalområdet godt rustet til at lede aktiviteter i naturen. Og de kompetencer fik fire-fem lokale Junior Rangers brug for, da de sørgede for mad over bålet, forskellige lege og sociale aktiviteter på turen.

Det boligsociale hus Yggdrasil stod for turen sammen med Verdens Skove. På grund af coronaen var der lidt færre pladser i bussen end normalt, og de blev som nævnt hurtigt udsolgt.

Naturområdet ved Egå Engsø er blevet et eftertragtet sted for mange familier fra hele Aarhus, og også beboerne fra Gellerup havde en dejlig dag, fortæller Ahmed, som er en af de Junior Rangers, der stod for turen sammen med Sarina Møller fra Verdens Skove og Det boligsociale hus.

”Det var meget hyggeligt. Vi lavede grøntsags-suppe over bål, og alle kunne godt li´ maden. Så legede vi gemmeleg og forskellige andre lege, og vi var selvfølgelig også nede ved vandet,” fortæller 14-årige Ahmed, som går i 8. klasse på Ellehøjskolen.

Han håber, at deltagerne fik nogle gode oplevelser med at være ude i naturen, og at familierne senere får lyst til selv at tage af sted til Egå Engsø eller nogle af de andre fine steder i og omkring Aarhus.

”Egå Engsø er et virkelig godt sted at tage hen. Der er en fin legeplads, og der er hytter, bålplads, toilet. Og så er naturen rigtig fin omkring søen. Jeg tror, vi gav folk en god oplevelse, og at de havde en sjov dag og lærte nogle nye folk at kende,” siger han.

Også Sarina Møller fra Det boligsociale hus tror, at en del af de deltagende familier blev inspireret til også selv at tage på tur:

”Det var den sidste bustur for i år, men der vil komme flere til næste år, hvor vi håber, der er en masse familier der har lyst til at deltage. Her under corona-pandemien er det jo godt, når vi kan rykke aktiviteter udenfor og bruge en masse tid i naturen, hvor der er frisk luft og plads,” siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.