Gellerup Bibliotek er midt i en proces med at planlægge og teste en lang række forsøg henimod flytningen til det nye bibliotek i Sports og Kulturcampus i slutningen af 2021.

Den eksperimenterende tilgang er et vigtigt led i at indsamle viden om lokale behov og blive klogere inden de endelige beslutninger om bibliotekets indhold, indretning og meget andet træffes.

Det nye bibliotek har bl.a. unge studerende og børnefamilier som målgruppe, og biblioteket udvider nu den ubetjente åbningstid for blandt andet at imødekomme deres behov. Studerende kan for eksempel havde brug for fordybelses- og studietid, mens børnefamilierne har lyst til at komme for aktiviteter som højtlæsning, leg, udlån af bøger.

Derfor udvides den ubetjente åbningstid således:

  • Mandag til torsdag er der åbent til kl. 20.00
  • Fredag, lørdag og søndag er der åbent til kl. 17.00

Du kan se den samlede oversigt over åbningstider her.

Medborgercenter
Det nye bibliotek bliver et åbent medborgercenter, hvor brugere, frivillige, partnere og personale sammen skaber et mødested for fællesskaber og borgernes egne aktiviteter. Med brugerne i centrum er det et sted for kultur, leg, inspiration og viden.

Det er et medborgercenter for demokrati, debat og mangfoldighed, der skabes gennem både nye og etablerede partnerskaber med lokale kræfter, men som også rækker ud til brugere og samarbejdspartnere i den øvrige del af Aarhus.

Der er mange spor og forsøg i gang i øjeblikket. Hold øje med bibliotekets hjemmeside for at følge aktiviteter og arrangementer. Du kan også kigge forbi biblioteket, hvis du har ideer til samarbejde eller skriv til gellerupbibliotek@aarhus.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.