Oliven Spejderne i Toveshøj fik onsdag overrakt beviset på titlen som Årets Forening i Midtjylland. Desuden fik spejderne to kæmpechecks med i alt 40.000 kroner. Pengene skal nu bruges på indkøb af nyt udstyr, så det bliver muligt at tage imod endnu flere børn og unge fra lokalområdet.

Det er kun knap to år siden, Oliven Spejderne blev startet af tre personer i Gellerup og Toveshøj med det mål at gøre en forskel for lokalområdets børn og unge. Og det har foreningen virkelig gjort:

”Juryen vil gerne præmiere det store arbejde, gruppen gør for blandt andet integration, fællesskab og sammenhold. Oliven Spejdernes arbejde er ekstremt vigtigt, for det handler om at give vores nye medborgere demokratisk forståelse og dannelse samt ikke mindst forståelse for den danske foreningskultur”.

Sådan lød begrundelsen for prisen, der onsdag sidst på eftermiddagen blev overrakt af repræsentanter for benzin-selskabet Go´on i Oliven Spejdernes klubhus bag fritidsklubben i Toveshøj.

Her er lokale børn og unge strømmet til for at deltage i spejderliv og friluftsaktiviteter, og med cirka 100 medlemmer har foreningen i en periode måttet lukke for tilmelding.

En række af spejdertruppens nu knap 25 ledere var mødt op for at være med til at modtage prisen. De kunne også modtage de rosende ord om at være med til at give alle børn muligheden for at gå til friluftsaktiviteter, uanset hvilke forudsætninger, de har.

Vil købe inventar og udstyr for pengene
Oliven Spejderne modtog to store checks: 25.000 kroner for at bliver Årets Forening i Midtjylland, og 15.000 kroner for at blive blandt de bedste foreninger på landsplan.

2343 mennesker stemte på Oliven Spejderne som Årets Forening, og det var med til at overbevise juryen om, at foreningen fortjener prisen. Det var en tydeligt rørt leder for Oliven Spejderne, Essa Taha, som bagefter takkede de mange, som har stemt:

”Det er en kæmpe anerkendelse af alt det, vi i de sidste to år har kæmpet for: At Oliven Spejderne skal blive en succes, og at børnene kan få et godt og sundt fritidstilbud. Det betyder rigtig meget at få sådan et skulderklap,” sagde han.

Han regner med, at pengene skal bruges til at købe inventar til spejderhytten og mere udstyr som økser, knive og reb, som grupperne skal bruge, når de er ude i naturen.

”På det sidste har vi været nødt til at afvise nogle af børnene, fordi vi ikke har haft udstyr nok, og fordi vi har manglet ledere. Nu har vi da fået løst en del af problemet,” sagde Essa Taha, som håber, at de nuværende ledere kan tage en ekstra tørn, så det er muligt at introducere lidt flere børn til spejderlivet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.