I Brabrand Boligforening og Skovgårdsparken vest for Aarhus har man længe holdt vejret, mens man har ventet på offentliggørelsen af dette års ghettoliste. I dag blev spændingen udløst, og glæden var stor både hos boligforeningen og beboerne i Skovgårdsparken. Skovgårdsparken er nemlig ikke længere på listen, og det betyder, af de nyrenoverede blokke ikke længere er nedrivningstruede.

Meldingen forud for offentliggørelsen af dette års ghettoliste var klar: Hvis Skovgårdsparken igen stemples som en ”hård ghetto”, vil andelen af almene boliger i boligområdet skulle nedbringes fra de nuværende 91,4 procent til 40 procent.

Det var kriteriet om andelen af beboere med domme for lovovertrædelser, som betød, at Skovgårdsparken sidste år optrådte på regeringens ghettoliste. Ender et boligområde på listen fem år i træk, kommer områ-det endegyldigt på den såkaldte ”hårde ghettoliste”, hvilket har alvorlige konsekvenser og blandt andet indebærer, at andelen af almene familieboliger skal reduceres, så de udgør max 40 % af boligmassen.

Men sådan er det heldigvis ikke gået, og boligerne i Skovgårdsparken er derfor ikke længere i fare for at skulle rives ned.

”I Brabrand Boligforening er vi utroligt glade og lettede – både på boligforeningens vegne og i særdeleshed på vegne af beboerne i Skovgårdsparken. Det er på alle måder en rigtig god nyhed, at boligerne i Skovgårdsparken, som for få år siden blev renoveret for flere hundrede millioner kroner, ikke længere er i fare for nedrivning,” siger Keld Albrechtsen, som er formand for Brabrand Boligforening.

”Hovedårsagen til, at Skovgårdsparken ikke længere figurerer på ghettolisten, er, at grænseværdien for  antal dømte er rykket opad. Samtidig er 2019-tallet faldet i forhold til 2017-tallet. Den samlede effekt er,  at vi nu er under grænseværdien for antal dømte. Afdelingen er derfor nu “blot” en helt almindelig boligafdeling – og heldigvis for det. Fremover vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at Skovgårdsparken ikke kommer på ghettolisten igen,” slutter formanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.