Mange daginstitutioner er på grund af corona-restriktionerne udendørs det meste af tiden, og det giver problemer for de børn, som ikke har flere sæt skiftetøj. En række frivillige organisationer i Aarhus er gået sammen om at forsøge at løse problemet.

Denne vinter byder på ekstra meget udetid for børn i daginstitutioner på grund af Corona-restriktionerne. Udelivet slider på børnenes tøj og stiller ekstra store krav til skiftetøj. Det kan være særligt svært for sårbare familier at sikre nok varmt tøj til deres børn.

I Brabrand Dagtilbud oplever dagtilbudsleder Lene Syberg problemet:

”Coronasituationen har vendt op og ned på vores dagligdag. Den øgede udetid er én af udfordringerne som kun bliver sværere når cirka 60 af vores 320 børn ikke møder op i ordentligt tøj,” , fortæller Lene Syberg.

”Vores personale er opfindsomme og gode til at lave pædagogiske udeaktiviteter, men det er enormt svært at gennemføre og synd for børnene, hvis de er mødt op i gummistøvler midt om vinteren.”

Støtte fra trivselspakke
Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, har sammen med en række frivillige organisationer fundet en løsning, der gennem fælles indsats kan få varmt tøj ud til de børn, der har mest brug for det.

Organisationerne i Aarhus har været hurtige til at reagere på initiativet fra rådmanden, og har med støtte fra Aarhus Byråds corona-trivselspakke skabt et samarbejde på tværs.

Det er første gang, at Aarhus Forældreorganisation, Røde Kors, Red Barnet, Home-Start, Mødrehjælpen, Rethinkers og Kirkernes Sociale Arbejde samarbejder bredt for hurtigt at skabe en effektiv løsning på en stor udfordring.

Der er lavet en tresporet model for initiativet:

  1. Århus Forældreorganisation opfordrer forældre til at donere overskydende tøj og etablere nødpakker i institutioner med behov.
  2. Varmt tøj sendes direkte hjem til sårbare familier, som de frivillige organisationer allerede har kendskab til.
  3. Forældre i Aarhus kan ønske tøjpakker hos Røde Kors Aarhus.

Alene gennem spor 2 og 3 vil der blive uddelt 310 tøjpakker bestående af hue, handsker, varme sokker, varm trøje og en flyverdragt. Det bliver også muligt at ønske varme støvler, men de er sværere at indsamle i genbrug.

Stor tak til de frivillige
Derfor opfordrer rådmanden og organisationerne alle med ekstra børnetøj til at donere det til genbrug.

“Det er en forældreopgave at sørge for at barnet har ordentligt tøj med i institutionerne, men når det kikser for forældrene, stiller det personalet og ikke mindst børnene i en svær situation. Jeg har stor forståelse for, at familier med knappe midler er udfordret af corona-vinteren, som stiller svære krav til familierne,” siger Thomas Medom.

”Jeg er imponeret og taknemlig over, hvor hurtigt organisationerne har skabt en løsning på et stort og akut problem for de udsatte børn i Aarhus. Derfor sender vi en stor tak fra Børn og Unge til de frivillige og Århus Forældreorganisation,” siger rådmanden.

Du kan aflevere dit overskydende varme børnetøj flere steder. Tøjet må meget gerne afleveres i lukkede poser, som du også kan stille uden for døren:

Red Barnet Park Alle 5, 8000 Aarhus C.
Røde Kors Nørre Alle 30 og 32, 8000 Aarhus C.

Hvis du har en større mængde tøj, du ikke kan transportere selv, kan frivillige medarbejdere måske hente det. Ring på 8612 2460 og lav en aftale. Og hvis du har brug for varmt tøj til dit barn, er du velkommen til at kontakte Røde Kors for at få en tøjpakke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.