På trods af corona-nedlukningen er der stadig jobs at få, fortæller jobteamet i Det boligsociale hus i Gellerup. I flere artikler her på Gellerup.nu giver virksomhedskonsulent Naim Messell Shoja, Aarhus Kommune gode råd til din jobsøgning.

Han ser en gradvis forandring af jobmarkedet, hvor stadig flere jobs bliver besat via netværk. Det betyder, at færre stillinger bliver slået op på nettet, og man er derfor nødt til selv at være opsøgende på arbejdspladserne.

”Det er i de senere år i stigende grad blevet sådan, at mange jobs ikke blev slået op, men bliver besat via netværk. Og det ser ud til, at den tendens bestemt ikke er blevet mindre under coronaen,” siger han.

”Når en krise opstår, som den vi har oplevet med coronaen, vælger mange virksomheder ikke at bruge tid på hele processen med annoncering. I stedet søger man nye medarbejdere via netværk eller gennem f.eks. vikarbureauer.”

Derfor opfordrer han til, at man bruger tid på at lære andre mennesker at kende, hvor man færdes i det daglige. Det er svært i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne, men ellers bør man deltage i sociale aktiviteter på uddannelses-institutionen eller via fritidsaktiviteter som for eksempel sport.

Husk dit netværk på sociale medier
Naim Shoja foreslår også, at man som jobsøgende melder sig til frivilligt arbejde, hvor man også kan udvikle sit personlige netværk. Desuden kan det være så enkelt som at lære sin nabo bedre at kende.

”Man kan have samtaler om alt muligt. Her i Danmark taler vi tit om vores arbejde, så det kan også falde naturligt at nævne, at man leder efter et job. Men det handler først og fremmest om at deltage i interaktion med andre mennesker”.

Det omfatter også netværk på de sociale medier, og derfor opfordrer Naim Shoja til, at man som jobsøgende også bruger sit netværk på Facebook eller LinkedIn. Det kan være ved at holde netværket opdateret om sin jobsituation og nævner, hvilke jobs man er interesseret i.

Helt konkret har Det boligsociale hus indledt et samarbejde med Kvinfo om en mentor-ordning, der skal hjælpe etniske minoritetskvinder med at overvinde forhindringer for at komme i uddannelse og job. Ordningen kan samtidig blive starten på et netværk, der kan hjælpe kvinderne videre.

Naim Shoja tilføjer, at jobteamet i Det boligsociale hus står klar til at hjælpe med jobsøgning. Du kan få kontakt til ham på telefon 4187 3637 eller email shna@aarhus.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.