De visitationszoner, som Østjyllands Politi havde oprettet i det vestlige Aarhus, bliver ophævet ved midnat, natten til lørdag. Baggrunden er, at der den seneste tid har været roligt i området.

Østjyllands Politi oprettede den 20. januar visitationszoner i et område omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang efter tegn på, at en konflikt mellem grupperinger fra Brabrand og Trillegården var ved at blusse op.

Siden har Østjyllands Politi foretaget over 400 visitationer og ransaget over 100 køretøjer i zonerne, og 29 personer er blevet sigtet for at have våben eller stoffer på sig. Politiet har under indsatsen beslaglagt:

• 9 stikvåben
• 1 strømpistol
• 1 peberspray
• 30-40 patroner
• 1 baseballbat
• 1 totenschlæger
• 1 stiksikker vest
• 1 skudsikker vest
• En mindre mængde hash og skunk
• Nogle tusinde kroner i kontanter

”Vi har fjernet flere våben og stoffer fra gaden, og har lagt et stort pres på banderne med øget patruljering og hundredvis af visitationer og ransagninger. Det ser ud til at have haft en effekt, for der er faldet mere ro i området, og vi træffer ikke så mange bandefolk på gaden mere, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Selvom visitationszonerne nu bliver ophævet, vil Østjyllands Politi stadig holde et skarpt øje med de to grupperinger, og politiet vil fortsat være ekstra til stede i de to områder.

”Vi vil stadig have ekstra patruljer i områderne, og vi følger nøje med i, hvordan situationen udvikler sig. Hvis der begynder at blive optræk til uro, så tøver vi ikke med at bringe visitationszoner eller andre redskaber i spil, ” siger chefpolitiinspektøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.