27 familier i Gellerupparken og Toveshøj modtog onsdag ekstra varmt vintertøj til familiernes yngste børn. Uddelingen af tøjpakker blev til på basis af et tæt samarbejde mellem Røde Kors og Bydelsmødrene i Gellerup og blev organiseret af Det boligsociale hus Yggdrasil.

Den kolde vintertid kombineret med corona-tidens ekstra udeliv kræver, at de mindste børn har rigeligt med varmt vintertøj. Og for en del familier kan det knibe at få råd til de to-tre sæt flyverdragter, støvler og alt hvad der ellers skal til.

Men i et tæt samarbejde mellem bl.a. Røde Kors, Red Barnet, Mødrehjælpen og de frivillige i Rethinkers er det i de seneste måneder lykkedes at indsamle store mængder varmt vintertøj til børn. Og en del af det lå onsdag sorteret i plasticsække i Det boligsociale hus Yggdrasil i Gellerup – klar til at blive afhentet af 27 familier fra lokalområdet.

”Vi ved, at rigtig mange familier leder efter ekstra udendørs tøj. Ingen butikker har jo åbent i øjeblikket, og for en del familier er det også et problem at få råd til at købe ekstra sæt tøj,” siger familiemedarbejder Ilham Mohamed, Det boligsociale hus.

Som koordinator hos Bydelsmødrene i Gellerup har hun været en central person i arbejdet med at finde frem til de familier, som i særlig grad har brug for tøjet.

Via bydelsmødrenes netværk lykkedes det hurtigt at finde de 27 familier, som alle har børn under 10 år, som har brug for tøjet. Ud fra en liste med børnenes alder og køn har Røde Kors gjort tøjet klar og pakket det til familierne.

”Røde Kors har ydet en stor indsats med at sortere og pakke tøjet. Det har været en kæmpe hjælp for os,” siger Ilham Mohamed.

Hun vurderer, at samarbejdet med Røde Kors muligvis også betyder, at flere bydelsmødre melder sig som frivillige i organisationens kommende nye genbrugsbutik bag Bazar Vest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.