Shenna Salih brænder for at hjælpe familier, der er kommet i klemme i det offentlige system eller er blevet uenige i forbindelse med skilsmisse eller andre konflikter. Hun tilbyder en gang om måneden gratis juridisk rådgivning til kvinder, som har brug for det i beboerhuset Laden i Toveshøj.

Shenna Salih tilbyder gratis juridisk rådgivning fredag d. 12. august kl. 12-14 – og derefter den første fredag i hver måned.

Da 33-årige Shenna Salih tidligere på året holdt kursus for Bydelsmødrene i 8220 opdagede hun, at mange af kvinderne oplevede en kulturel og køns-baseret barriere, når de søgte hjælp hos bl.a. myndigheder. De følte sig ofte talt ned til og ikke behandlet seriøst.

”Jeg tænkte, at de måske vil kunne finde tryghed ved at få rådgivning af mig. Men mange af de familier har ikke ret mange penge, så jeg besluttede at tilbyde gratis rådgivning. To timers gratis rådgivning om måneden må kunne rummes i mit arbejdsliv.”

Hun er uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet i 2014 og har siden blandt andet arbejdet som advokatfuldmægtig på et advokatkontor i Aarhus, hvor hun primært har arbejdet med børneret. Her har hun blandt andet været i involveret i mange sager i Familieretshuset. Desuden har hun arbejdet som intern juridisk rådgiver ved Børns Vilkår.

Hun er i løbet af de sidste par år selv fået børn, og det har fået hende til at se anderledes på sit arbejdsliv, fortæller hun:

”Når man bliver mor, ser man på livet på en anden måde. Jeg kan se, hvor vigtig familieretten er, og jeg har valgt at bruge al min arbejdstid på at hjælpe de her familier. Det handler blandt andet om tilgængelighed: Jeg vil være lettere at få fat i, end hvis jeg sad involveret i retssager hver dag.”

I 2021 var hun med til at stifte Børneretskontoret – Se dit barn, hvor hun nu er chefjurist og partner. Hun beskæftiger sig nu kun med børne- og familiesager, der eksempelvis kan handle om skilsmisse, tvangsanbringelse og uenighed om samvær med børnene.

”I 2019 blev familiesystemet omlagt, og mange familier sad i lange køer for at få deres sag behandlet. Jeg kunne mærke en kæmpe efterspørgsel efter at få bistand.”

Mange uenigheder kan klares i indledende fase
Shenna Salih kom i foråret godt i gang med den gratis rådgivning i Toveshøj, men hun ønsker, at endnu flere kender til muligheden.

”Mange af de her familier har ikke ret mange penge, og derfor vil det i mange tilfælde være den bedste løsning, hvis en uenighed kan klares i en indledende fase ved hjælp af rådgivning.”

Hun har oplevet, at en del henvendelser omhandler de såkaldte ungepålæg, hvor familier straffes, hvis et barn har for meget fravær i skolen eller har begået kriminalitet. Andre ønsker hjælp, i forbindelse med at boligforeningen truer med udsættelse, fordi et barn har begået kriminalitet.

Andre spørgsmål kan handler om, hvordan man deler børnene under ferier, eller om der er grundlag for at anmelde en sag, hvis man har været udsat for mulig kriminalitet.

”Jeg er klar til at hjælpe med alle former for juridiske udfordringer, bortset fra erhvervsjura.

Gratis rådgivning på fredag d. 12. august
Typisk kan hun på 15-30 minutter gennemskue en problemstilling og give sin vurdering af, hvad den bedste løsning på problemet vil være. Man kan så enten selv gå videre med sagen eller hyre en advokat til at hjælpe på timebetaling.

”Man skal vide, at hvis man ønsker at indlede en sag, så skal man selv betale omkostningerne. Men rådgivningen her er gratis. Jeg kan her danne mig et overblik over problemstillingen og give et godt råd med på vejen.”

Hun understreger, at reglerne om persondata betyder, at hun ikke må modtage dokumenter, før der på advokatkontoret er oprettet en decideret sag.

Hvis det viser sig, at behovet for rådgivning er større, end hvad hun selv kan klare, vil hun blive suppleret af en kvindelig jurastuderende.

Rådgivningen ligger den første fredag i måneden – bortset fra den kommende fredag d. 12. august – kl. 12-14 i beboerhuset Laden i Toveshøj. Man skal tilmelde sig til Ilham (ilmo@bbbo.dk) senest dagen før.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.