Lørdag er en rigtig festdag i Gellerup, og hele Aarhus er inviteret. Du kan snøre løbeskoene og gå eller løbe en af de to ruter gennem byparken. Men der er også oplevelser for hele familien med underholdning af blandt andre tryllekunstner Jesper Grønkjær, tv-vært Sebastian Klein.

Sidste år deltog over 400 børn og voksne i Løb mellem Husene gennem Gellerup med indlagte oplevelser undervejs. Derfor har Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune valgt at gentage succes´en lørdag d. 3. september.

Når borgmester Jacob Bundsgaard kl. 13.00 skyder Løb Mellem Husene i gang i Gellerups bypark, Joops Have, kan du gå eller løbe ruter på enten 1,7 kilometer eller 5 kilometer. Undervejs vil du på begge ruter passere sjove overraskelser og skøre indslag. Og der er medaljer til alle, der når i mål.

Løbet afsluttes med en hyggelig havefest, hvor blandt andre tv-værten Sebastian Klein optræder med sit standup comedy-show, hvor han med hjælp fra levende dyr, gøgl, dans og håbløse tryllenumre får tryllebundet publikum.

Desuden optræder også tryllekunstner Jesper Grønkjær med sit show på børnescenen ved Sports- og Kulturcampus.

Der er dog ikke kun program for børnene. Aarhus Jazz Orchestra har et stort program med flere optrædende på scenen foran Sports- og Kulturcampus. Der vil blandt andet være indslag af gruppen Kalaha med gæsten Hilal Kaya. Kalaha og Aarhus Jazz Orchestra udgiver få dage forinden et fælles album. Det fejrer de med koncerten i Gellerup, hvor der vil vær hele 19 musikere på scenen.

Ud over musik og optræden vil der desuden være lækker mad, kolde forfriskninger, boder og god musik i byparken, lover arrangørerne.

En ganske særlig bypark
I sin korte levetid har byparken Joops Have i Gellerup – opkaldt efter afdøde cirkusdirektør i Cirkus Tværs Joop Polman – allerede gjort sig positivt bemærket i resten af Europa. Parken har modtaget flere nomineringer til nogle af Europas mest prestigefulde arkitekturpriser.

Lørdagens Løb mellem husene er en mulighed for at opleve byparken og den særlige måde, man har indrettet den på. To gange krydser de løbende og gående byparken, som også vil summe af liv resten af eftermiddagen.

Her får du programmet for Løb mellem Husene
Kl. 12.00: Børnefestpladsen åbner ved Sports- og Kulturcampus, Karen Blixens Boulevard 23.
Kl. 12.00-12.30: Udlevering af startnumre og løbebluser
Kl. 12.30: Borgermester Jacob Bundsgaard byder velkommen
Kl. 12.50: Opvarmning v. DGI Runners
Kl. 13.00: Borgermesteren sætter løbet i gang!
Kl. 13.45: Præmieoverrækkelse

Børneprogrammet, Sports- og Kulturcampus, Karen Blixens Boulevard 23:.

Kl.14.00: Trylleshow med Jesper Grønkjær
Kl.14.45: TikTok dans og Fortnite moves med RYST
Kl.15.00: Sebastian Kleins børnecomedy-show
Kl.16.00: Sprint for børn og unge: hvem er Gellerups hurtigste?
Kl.16.30: Børnepladsen lukker

Arrangører af Løb mellem husene er Aarhus Kommune, Information Vest, Brabrand Boligforening, Det Boligsociale Hus, Folkesundhed Vest og Sports- og Kulturcampus. Løbet afvikles i samarbejde med Aarhus1900 Atletik og Løb og DGI Østjylland.

Du kan stadig nå at tilmelde dig Løb mellem husene. Det gør du via dette link.

Du kan følge opdateringer om arrangementet her på Facebook-begivenheden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.