Beboerne i Toveshøj har efter en langvarig renovering igen fået et beboerhus. Siden genåbningen er udlejningen af lokalerne kommet godt i gang. Afdelingsbestyrelsen har her samlet de vigtigste informationer til beboerne.

I 2017 stemte beboerne i Toveshøj ja til en større renovering af beboerhuset Laden, der stammer fra 1873. Renoveringen har varet to et halvt år. Undervejs har der været nogle overraskelser, som har krævet ekstra tid at få løst, samt ting der skulle udbedres efter renoveringen. Men nu er alt omsider færdigt.

Laden er blevet renoveret af midler fra Landsbyggefonden. Det betyder, at der er sat nogle regler for, hvordan beboerne må bruge og udleje Laden. Blandt andet er det kun beboere i Toveshøj, som må benytte Ladens faciliteter og deltage i de gratis aktiviteter dér.

Og hvis en beboer vil benytte Laden gratis til en aktivitet, skal denne aktivitet være åben for alle beboere i Toveshøj. Ønsker man i stedet at benytte Laden til en privat aktivitet, er det muligt for både beboere og andre at leje lokalerne. Her får du et overblik over det nye fælles hus i Toveshøj.

Husråd
Bestyrelsen arbejder på at oprette et husråd og vil den første torsdag i hver måned kl. 16.00 holde et åbent husrådsmøde i Laden. Her er alle beboere i Toveshøj velkomne til at komme med input til aktiviteter i huset. Toveshøjs beboere har også mulighed for selv at stå for en aktivitet i huset.

Salen
Laden har fået tilbygget en stor sal med plads til 200 personer. Den kan deles i en stor sal med plads til 150 og en lille sal med plads til 50 personer. Salene kan lejes separat eller samlet.

Værksted
Laden har også fået tilbygget en værkstedsfløj, hvor afdelingsbestyrelsen er klar til at åbne et sy-værksted. Alle beboere kan komme forbi og sy eller hækle. Et krea- og cykel-værksted er ligeledes på vej, men man mangler lige nu frivillige til drive dem.

Køkken
Køkkenet er blevet totalrenoveret og er i brug til beboerarrangementer, som for eksempel Folkekøkkenet. Køkkenet kan udlejes som et samlet køkken eller anretter-køkken, dog skal brugere af køkkenet gennemgå et kursus i hvordan køkkenmaskiner og redskaber skal bruges.

Vaskeri
Der har været tekniske problemer med betaling for vask, men vaskeriet er snart klart til at komme i brug, lover afdelingsbestyrelsen.

”Indtil vi har fundet en god løsning i bestyrelsen, har vi i første omgang valgt at åbne for vaskeriet i Ladens åbningstid, hvor det er muligt at komme og skrive sig op og vaske. I bestyrelsen arbejder vi på at finde en bedre løsning, så beboerne får en bedre adgang til vaskeriet i Laden,” skriver afdelingsbestyrelsen til beboerne.

Første sal
På første sal er der fire rum, som om aftenen skal være tilgængelig for lektiehjælp og i samarbejde med den boligsociale helhedsplan et unge-miljø. Om dagen er det almindelige mødelokaler, som der er mulighed for at leje.

Gården og p-pladsen
Gården er under opbygning. Der var ikke økonomi til det, afdelingsbestyrelsen havde ønsket i gården, så man arbejder på at reetablere gårdmiljøet. Parkeringspladsen ved Laden har skabt en del problemer, men de er nu ved at blive løst i samarbejde med Brabrand Boligforenings driftsafdeling.

Aktører som lejer dele af beboerhuset
Bestyrelsen i Toveshøj har indgået en aftale med fast årlig husleje med Det boligsociale Hus i Gellerup og Toveshøj, en del den boligsociale indsats, hvor bl.a. Bydelmødrene og Baba nu har kontor i Laden og holder aktiviteter i huset.

Priser
Hvis du er beboer i Toveshøj koster det 100,- i timen at leje den lille sal, mens det koster 400,- i timen at leje den store sal. Også andre kan leje sig ind i Laden. For ikke-beboere koster det 150,- i timen at leje den lille sal og 550,- for den store. De to sale kan også lejes samlet.

Sammen med lejen skal der betales for rengøring efter brug. Rengøring koster 1.200 kr. og er obligatorisk.

Booking
Du kan booke Ladens lokaler via dette link.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.