Det var ikke bare en hvilken som helst butik, der fredag morgen åbnede på hjørnet af Gudrunsvej og Edwin Rahrs Vej. Den nye Nettobutik er et symbol på de positive forandringer, der er på vej i Gellerup-området. Der var glæde hos både politikere og beboere, da butikken slog dørene op.

”Jeg vil gerne udtrykke mig på Gellerup-beboernes vegne. Vi er så glade for, at I er kommet herud igen. Tak til hele Salling Groups administration for at tænke på os her i Gellerup.”

Sådan lød det fra en af de lokale beboere, Khalil Kassem, da han kort fik lov til at låne mikrofonen ved åbningen af den nye Netto-butik i det nordvestlige hjørne af Gellerup.

I bidende frost havde over hundrede mennesker fredag morgen tålmodigt ventet på, at dørene til butikken skulle gå op. Jazzorkester, kaffe og friskbagt brød holdt stemningen oppe, inden åbningen blev fejret med sang og taler – blandt andet fra rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang:

”Hele Gellerup er som bekendt ved at blive omdannet, og det er meningen at fortidens fysiske isolation her i Gellerup skal afløses af en mangfoldighed og et byliv, både for dem der bor her, men også når det gælder alle de muligheder, der skal være i området,” sagde han.

”Nye aktiviteter, der rykker ind, der kan bidrage med det liv, der er en forudsætning for omdannelse af en bydel. I den sammenhæng kan betydningen af en dagligvarebutik i det her område ikke overvurderes. Butikken vil være med til at skabe liv, og man vil få et sted, hvor man kan mødes med sin nabo og man kan købe sin mælk og sine havregryn.”

Nicolaj Bang fremhævede desuden, at Netto-butikken er med til at skabe arbejdspladser. I første omgang er cirka 25 personer ansat. Og det samme emne kom hans rådmands-kollega Anders Winnerskjold, Sociale Forhold og Beskæftigelse, ind på:

”Tillykke til de mange medarbejdere, som får deres daglige gang i den her butik. Det er fuldstændig fantastisk, at der er så mange mennesker, som kommer til at have deres arbejdsplads her. Og nogen kommer til at starte deres arbejdsliv her i den her butik,” sagde Anders Winnerskjold, som roste Salling Group for at tage et stort socialt ansvar.

”Her får folk en chance. Ingen kan bidrage med alt, men alle kan bidrage med noget,” lød det fra rådmanden.

Både han og Nicolaj Bang lovede, at de selv med jævne mellemrum vil komme forbi og handle i butikken. Og det samme vil Khalil Kassem og mange andre beboere i området:

”Jeg er rigtig glad for, at Netto endelig er kommet tilbage til vores område. Netto har en stor betydning for os herude. Jeg er vokset op med Netto på Emmasvej, hvor jeg som dreng købte mine peanuts og chips. Da Netto forsvandt fra Gellerupparken, mistede vi noget af den danske identitet. For mig betyder åbningen af butikken her, at vi har fået en central del af Danmark ind igen,” sagde Khalil Kassem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.