På baggrund af uro mellem grupperinger med relationer til Rosenhøj og Brabrand indfører Østjyllands Politi nu visitationszoner de to steder i Aarhus.

Østjyllands Politi har den seneste tid set flere indikationer på, at en tidligere konflikt mellem grupperinger fra henholdsvis Rosenhøj og Brabrand er ved at blusse op igen.

Der har inden for de seneste uger været flere hændelser relateret til grupperingerne, og det er Østjyllands Politis vurdering, at der er en forøget risiko for, at personerne med tilknytning til grupperingerne vil besidde eller bære våben på offentligt tilgængelige steder med henblik på at foretage strafbare handlinger.

Samtidig har Østjyllands Politi inden for den seneste måned fundet flere våben i form af skarpladte skydevåben, en totenschlæger, knive, macheter og flere skarpe patroner.

”Der er vores vurdering, at det ulmer i det århusianske bandemiljø, og at der generelt er en meget anspændt stemning. Det underbygges blandt andet af de konkrete våbenfund, vi har gjort,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Han fortsætter:

”Vi frygter, at de mange våbenfund er en eskalering af den anspændte stemning mellem personer med tilknytning til bandemiljøet i Rosenhøj og i Brabrand. Det er derfor, vi nu opretter visitationszoner i de to områder, som grupperingerne har tilknytning til, så vi kan få våbnene væk fra gaden og sikre tryghed for alle øvrige beboere,” siger han.

Gælder i foreløbigt tre uger
Visitationszonerne træder i kraft fredag den 16. december 2022 kl. 18.00 og varer foreløbigt i tre uger frem til og med fredag den 6. januar 2023 kl. 18.00. Den gældende periode kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det.

I en visitationszone kam politiet stikprøvevis og uden mistankegrundlag foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande – herunder køretøjer – med henblik på at kontrollere, om nogen måtte besidde eller bære våben.

Visitationszonerne dækker to geografiske områder i Aarhus Kommune: Brabrand og Rosenhøj. I Brabrand gælder følgende afgrænsning:

  • Nordlig afgrænsning: Jernaldervej fra Holmstrupgårdvej til Åby Ringvej
  • Østlig afgrænsning: Åby Ringvej fra Jernaldervej til Silkeborgvej
  • Sydlig afgrænsning: Silkeborgvej fra Åby Ringvej til Louisevej, Louisevej fra Silkeborgvej til Brabrand Skovvej, Brabrand Skovvej fra Louisevej til Nøjsomhedsvej, Nøjsomhedsvej fra Brabrand Skovvej til Silkeborgvej og Silkeborgvej fra Nøjsomhedsvej til Stenbækvej
  • Vestlig afgrænsning: Stenbækvej fra Silkeborgvej til Hejredalsvej, Hejredalsvej fra Stenbækvej til Edwin Rahrs Vej, Edwin Rahrs Vej fra Hejredalsvej til Holmstrupgårdvej, Holmstrupgårdvej fra Edwin Rahrs Vej til Jernaldervej. De nævnte veje er indbefattet i visitationszonen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.