20 kvinder fra Gellerup-området har netop færdiggjort deres uddannelse som bydelsmor, og de fik mandag eftermiddag overrakt deres diplomer af rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Anders Winnerskjold. 140 kvinder er nu en del af Bydelsmødre i 8220.

Forståelse for det danske demokrati og samfundsopbygning kombineret med viden om børneopdragelse, kvinders rettigheder og principper for frivilligt arbejde.

Det er nogle af elementerne i den grunduddannelse på 14 moduler, som alle nye bydelsmødre gennemgår. Her får de viden om forskellige temaer, som vedrører både samfunds- og familielivet og klæder dem på til at støtte andre kvinder bedst muligt.

Gennem 2022 har det seneste hold af kommende bydelsmødre været i gang med deres uddannelse. Som det efterhånden er blevet en tradition, fik de fleste af de 20 nye bydelsmødre mandag eftermiddag overrakt diplomer på rådhuset af rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Anders Winnerskjold.

Desuden blev de vist rundt på Aarhus Rådhus, fik historier om de århusianske borgmestre gennem tiden og oplevede byrådssalen og vielseslokalet.

På vej mod uddannelse som trivselsagenter
Bydelsmødre i 8220 er en af de største og mest aktive grupper af bydelsmødre i Danmark. Tidligere på året kunne de – lidt forsinket på grund af corona – fejre 10 års jubilæum, blandt andet med deltagelse af en stor gruppe af de kvinder, som blev uddannet tilbage i 2011.

De kunne her fortælle om den styrke, arbejdet som bydelsmor har givet dem, til at gå i gang med uddannelse og job.

”Kvinderne oplever, at de får en masse viden gennem arbejdet som bydelsmor, og mange deltager i flere ekstra kurser, fordi de bliver inspireret til hele tiden at lære mere,” fortæller koordinator for bydelsmødrene i Gellerup-området, Ilham Mohamed.

Blandt andet har op mod 30 bydelsmødre meldt sig til en ny uddannelse som trivselsagenter, der her får redskaber til at være med til at bekæmpe ensomhed og social isolation hos ældre med anden etnisk baggrund.

Forleden var 70 bydelsmødre samlet til fælles årsafslutning i beboerhuset Laden, hvor flere bydelsmødre fortalte om, hvordan arbejdet som bydelsmor har hjulpet dem i gang på arbejdsmarkedet.

Til januar begynder endnu et hold af kommende bydelsmødre. Omkring 12 kvinder har allerede meldt sig, men der er stadig plads til flere deltagere, oplyser Ilham Mohamed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.