At få mulighed for at se en somalisk film i en biograf i Aarhus er bestemt ikke en hverdags-begivenhed. Men det sker lørdag d. 4. februar, når Gobaad Kulturforening arrangerer visning af den prisbelønnede film ”The Gravedigger’s Wife”, der har været indstillet til en Oscar.

The Gravedigger’s Wife er en gribende historie om parret Guled og Nasra. Guled står hver dag uden for hospitalet og venter på ambulancerne. Hvis han er heldig, er nogen død, og Guled og de andre gravere kan tjene nogle penge. Det er ikke et sjovt job, men graverne har hinanden.

Guled har også Nasra, hans kone, som han forguder. Men Nasra er døende, idet hun har brug for en nyretransplantation, som de absolut ikke har råd til. Der findes dog en løsning, men Nasra ønsker ikke at høre om den.

I stedet for vælger hun at nyde hvert minut, hun har tilbage i livet. For Guled er der derimod ingen grænser for, hvad han vil gøre for at redde sin kone.

Glæde og stolthed
The Gravedigger´s Wife har vundet adskillige priser ved en lang række internationale filmfestivaler. Den er fra 2021, er instrueret af Khadar Ayderus Ahmed, og den har somalisk tale og engelske undertekster. Den er desuden Somalias første film nogensinde indstillet til Oscar-prisuddelingen.

Omar Abdi, der spiller hovedrollen som Guled i filmen, er inviteret som gæst ved forestillingen, hvor han vil fortælle om filmen og svare på spørgsmål. Han er finsk-somalisk skuespiller og har vundet flere priser for rollen som Guled. Han har også en rolle i den finske film The Woodcutter Story, som for tiden går i danske biografer.

”Vi er meget glade for og stolte over, at vi kan præsentere en rigtig god og spændende somalisk film her i Aarhus, endda med Omar Abdi som gæst,” siger Najma Mohamoud fra Gobaad Kulturforening.

”I Gobaad arbejder vi med kunst og kultur, og det er vigtigt for os, at den somaliske kultur også er en del af det århusianske kulturliv, da det er her, vi bor og arbejder og lever.”

Visning af filmen The Gravedigger’s Wife arrangeres i samarbejde med Øst for Paradis og er støttet af Gellerup Kulturmidler, Aarhus Kommune.

The Gravedigger’s Wife vises i biografen Øst for Paradis lørdag d. 4. februar kl. 16.30. Billetpris: 75 kr. hvoraf 5 kroner går til en velgørenheds organisation i Somalia. Du kan se en trailer til filmen her.

Der bliver taler af byrådsmedlem Mahad Yussuf og filminstruktør Sagal Ahmed Badawi. Efter filmen serveres somalisk kaffe og småkager biografens foyer, med mulighed for samtale og møde med Omar Abdi. Efter filmen er vist i Øst for Paradis bliver der holdt et længere debat-arrangement i Gellerup Art Factory-lokalerne i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.