Gellerups fremtidsdrømme har fået sit eget maleri. Grafiker og kunstner Anne Birgitte Andersen, Brugbar Grafik, har netop færdiggjort et kunstværk, der samler mange af de drømme, beboere, ildsjæle og ansatte i Gellerup og Toveshøj har for lokalområdets udvikling de kommende år.

”Hvad drømmer vi om i Gellerup”, spurgte Gellerup Bibliotek og Vores Brabrand d. 16. Januar i Mellemrummet foran biblioteket.

Mødet foregik i skyggen af de kommende nedrivninger af syv boligblokke i Gellerup. Men de knap 80 deltagere valgte også at se fremad mod alt det, der om nogle år kan være med til at gøre Gellerup og Toveshøj til et endnu bedre sted at bo.

Anne Birgitte Andersen deltog også i mødet. Mens de mange deltagere talte om deres drømme og visioner for bydelens udvikling i de kommende år, tegnede hun skitser og skrev stikord ned. Og nu er resultatet af hendes arbejde færdigt.

Vigtigt med identiteten
Det er blevet et farvestrålende værk, der viser Gellerup og Toveshøj fuld af mennesker og aktiviteter, man kan gå på opdagelse i. Den gyldne port, byparken, fodbold og andre fritidsaktiviteter, Blixens, kørende busser – og ikke mindst en masse unge beboere i gang med forskellige aktiviteter. Ja, selv et fremtidigt City Vest er der blevet plads til.

Anne Birgitte Andersen har fået plads til mange detaljer, som børn og voksne kan gå på opdagelse i.

”Der blev virkelig sagt mange gode ting, synes jeg. Der blev sagt en del om identiteten i Gellerup. Det tænker jeg er meget vigtigt. Virkelig vigtigt. At vi arbejder på, at vi både kan være danskere og palæstinensere, libanesere eller hvor vi nu kommer fra,” siger Anne Birgitte Andersen, som selv driver sin virksomhed fra KollektivByen på Gudrunsvej 78.

”Det er netop det, der er essensen af at komme til Gellerup – at du kan møde folk, som har noget andet med sig end folk, der kommer inde fra midtbyen,” tilføjer hun.

Anne Birgitte Andersen har malet kunstværket på papir. Hensigten er, at det efterfølgende kan hænge forskellige steder i Gellerup og minde alle om drømmene for et fremtidigt boligområde. Sandsynligvis vil det først blive udstillet på Gellerup Bibliotek.

Desuden bliver maleriet scannet ind, så det bliver muligt at præsentere det på andre måder, for eksempel som plakat eller postkort.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.