Lyset, hyggen og det gode humør overtrumfede regnen og blæsten på Fredspladsen foran Gellerup Kirke, da en række aktører i Gellerup torsdag aften inviterede til fejring af vintersolhverv. Det blev markeret med varm suppe, fællessang, gløgg, æbleskiver og et flot ildshow.

”I Gellerup aflyser vi ikke,” lød det bestemt fra en af arrangørerne bag torsdag aftens lysfest. Og det var som om, hyggen og varmen alligevel bredte sig mellem betonblokkene på Fredspladsen foran Gellerup Kirke.

Her fejrede de 50-60 deltagere sammen – godt pakket ind i varme frakker – at årets korteste dag var nået, og at det igen går mod lysere tider.

Det var tredje gang, at Gellerup Fællesråd sammen med Livsværkstederne, Sigrids Stue, Gellerup Kirke og flere andre aktører stod for en fælles lysfest.

”Vejret er jo noget ustabilt på denne her årstid. Men sidste år havde vi virkelig så mange gæster, så det var en fryd. Så vi var enige om, at vi skulle prøve igen,” sagde Torben Hartmann fra Gellerup Fællesråd.

”Og prøv lige at kig dig omkring. Det er jo fantastisk, at vi kan samles så mange forskellige mennesker på denne måde. I øjeblikket bliver der jo gravet skyttegrave mange andre steder,” konstaterede han.

Det planlagte ildshow blev flyttet til indgangen ved Gellerupscenen, hvor tilskuerne kunne opleve både ildslugning og fakkelkast.

Netop fejringen af at det igen går mod lysere tider, gør for Torben Hartmann lysfesten til noget helt særligt:

”Det må have betydet så utrolig meget for mennesker altid. Nu kan det ikke blive mørkere, og så vender livet og hormonerne så småt tilbage.”

På Fredspladsen var der også ganske livligt, og der blev udvekslet hyggelige hilsner på kryds og tværs, mens stormen Pia gradvist tog mere og mere over.

Et smukt syngende julekor fra Gellerup Kirke skabte yderligere stemning på pladsen, hvor man kunne varme sig både på Livsværkstedernes suppe og gløggen og æbleskiverne fra Gellerup Fællesråd og tilberedt i kirkens køkken.

Stormvejret tvang arrangørerne til at flytte det planlagte ildshow ned under City Vest-broen, hvor der var læ for regnen og de værste kastevinde.

Her oplevede publikum et flot show med ildslugning, fakkelkast og jonglering med fakler, inden lysfesten sluttede i Gellerup Kirke med en lille andagt, hvor der blev tændt lys og bedt for fred i hele verden.

Lysfesten blev afsluttet i Gellerup Kirke, hvor alle kunne tænde et lys for fred i verden. Foto: Helle Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.