De tilbageværende aktører i City Vest er i fuld gang med at samle sig i den sydlige del af centret. Mandag kunne Livsværkstedernes sociale café byde på en kop kaffe i de nye lokaler i den tidligere Rasmus Klump-restaurant med en fabelagtig udsigt over Aarhus Ådal.

På vej mod de 25 år skal Livsværkstederne i City Vest nu vænne sig til helt nye rammer. Tidligere lå den sociale café oppe ad trappen, hen over gangbroen og ned ad gangen…

Men placeringen oven over føtex var velkendt af caféens mange faste brugere, som kom forbi hver dag og drak kaffe, snakkede og spillede pool. Daglig leder Mette Fenger håber, at de også finder frem til det nye sted i den sydlige del af City Vest.

Her har Livsværkstederne fået lokalerne, der tidligere husede Rasmus Klump-restauranten. Og længere tilbage i tiden var det Mackenzie Pub, der holdt til her.

”Udsigten er jo helt fantastisk. Lokalet er lidt mindre end før, men vi kan også bruge et areal udenfor på gangen, så det skal nok gå,” siger Mette Fenger, som sammen med køkkenchef Ina Gröne og de øvrige medarbejdere mandag var i fuld gang med at indrette den nye café.

”For vores faste brugere ligger det jo lidt længere væk, og det er noget, folk nok lige skal vænne sig til. Vi skal lige sikre os, at alle ved, vi er her,” siger Mette Fenger.

Til gengæld bliver caféen langt mere synlig end tidligere, og hun håber, at folk, som er i City Vest for at handle, bliver nysgerrige og kigger forbi.

”Så måske får vi nu kontakt med nogle folk, som slet ikke vidste, at vi er her i City Vest,” siger Mette Fenger forhåbningsfuldt. Blandt andet håber hun, at flere beboere i Søvangen på den anden side af Silkeborgvej nu vil benytte caféen.

Pool-bordet er på vej
Livsværkstederne er en del af KFUM´s sociale arbejde og har i snart 25 år sørget for sociale og beskæftigelsesrettede tilbud for mennesker i socialt udsatte livssituationer. En del af arbejdet er den sociale cafe, Café Vita, som hver dag tilbyder et godt og billigt måltid mad. Desuden kan man få rådgivning om økonomi, beskæftigelsestilbud og meget mere.

Den nye ejer af City Vest, A. Enggaard, har ønsket at flytte Livsværkstederne til den sydlige del af centret, sådan at man kan begynde renoveringen af den nordlige del.

Først tirsdag efter nytår begyndte selve flytningen. Selvom der mandag stadig stod flyttekasser overalt, ønskede Mette Fenger, at caféen bød på en kop kaffe og et rundstykke for lige at markere, at man nu er næsten klar igen.

”Vi mangler lige at få tilsluttet ovnen og et par andre ting, før vi kan begynde at lave mad. Men vi håber at være klar i løbet af et par dage,” siger hun.

”Desværre kan poolbordet først flyttes om et par uger. Det kan ikke undværes, det er så central del af cafeen,” tilføjer Mette Fenger med et stort smil.

I køkkenet, hvor der tidligere blev bagt pandekager i stor stil, er køkkenleder Ina Gröne, Mette Fenger og det øvrige personale nu ved at indrette sig. Her vil der hver dag blive lavet en varm ret, som caféens faste brugere kan købe til en rimelig pris. Foto: Helle Hansen.

I løbet af juleferien har medarbejderne sammen med mange af Café Vitas faste brugere malet og gjort klar til flytningen.

”Folk har hjulpet os virkelig meget. Det har været virkelig hyggeligt at gå og gøre noget sammen.”

Alle er velkomne i caféen
På etagen over cafeen har Livsværkstederne også fået rådighed over store flotte lokaler, der kommer til at rumme de kreative værksteder, mødelokaler og administration af bl.a. Lokalsjakket, der giver borgere på kontanthjælp og førtidspension mulighed for at udføre småjobs.

”Vi har i forvejen rigtig meget at lave, men jeg tror, at der kommer endnu større efterspørgsel, når endnu flere mennesker opdager alle de tilbud, vi har,” siger Mette Fenger.

Alle er velkomne til at komme forbi og benytte caféen, hvor kaffen koster 10 kr., og stemningen altid er varm og hjertelig. Der bliver også frokosttilbud, som Livsværkstederne regner med at tilbyde til markedspriser.

De nye lokaler bliver hjemsted for Livsværkstederne i foreløbig halvandet år. Derefter ved Mette Fenger ikke, hvordan fremtiden ser ud.

”Vi nyder udsigten og får alt hvad vi kan ud af tiden her. Og vi glæder os til at møde mange nye mennesker,” siger Mette Fenger med smil i øjnene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.