Lørdagens Løb Mellem Husene blev en god og hyggelig oplevelse for alle – både dem der holdt øje med tiden, og dem som bare løb med for at få lidt motion og for at se sig omkring i Gellerup. Sådan var det for den 31-årige eliteløber Christian Abild og hans mor, Jette, på 59.

Da konferencier Jesper Grønkjær med et trut i hornet sendte løberne af sted på de fem kilometer rundt i Gellerup, var der nogle få stykker, som spurtede ned ad Trille Lucassens Gade, mens de fleste tog den med ro og luntede ud på ruten.

Christian Abild var én af dem, der skilte sig ud. Med lette, hurtige skridt forsvandt han hurtigt af syne på den anden side af Den Gyldne Port og var som den første i mål efter de fem kilometer.

Det var tredje år, han deltog, og tredje år han løb først over målstregen. Det første år løb han endda forkert med trods 300 meter ekstra kom han alligevel først. Sidste år vandt han one mile-ruten – og i år igen fem kilometer-ruten.

”Det er blevet en tradition, at jeg tager herud og løber sammen med min mor. Det er tredje gang, vi er af sted sammen, og det har været skide sjovt hver gang. Der er så god en stemning til løbet her i Gellerup. Det er en virkelig god måde at vise området frem på,” sagde 31-årige Christian Abild, som er blandt landets hurtigste på 800 meter for sin klub, Aarhus 1900.

Den 31-årige eliteløber Christian Abild havde en hyggelig eftermiddag i Gellerup. For tredje gang deltog han sammen med sin mor, Jette.

Hans mor, Jette, på 59 var ikke så optaget af, hvor hurtigt hun løb ruten, eller hvilken placering hun fik. Men både hun og Christian nød ruten. De mange kreative indslag undervejs – fra altankor til folk klædt ud som dinosaurere. Og i det hele taget at opleve Gellerups forandringer.

”Man bliver rigtig glad, når man ser, hvor flot det er blevet herude. Vi bor begge i midtbyen og glæder os hvert år til at komme igen og se, hvordan bydelen forandrer sig,” sagde hun.

”Hvornår er det, mor?”
Også for mange lokale familier er Løb Mellem Husene blevet en fast tradition. Det gælder blandt andre Hanaan Yusuf Ina Abdi, som hvert år er med sammen med sine børn. Og de har glædet sig meget, fortalte hun efter løbet, hvor de i år løb hurtigere end hende.

”Jeg måtte opgive at følge med dem. Jeg var så bekymret for, at de skulle løbe ud på vejen, da de løb ned af Karen Blixens Boulevard. Men det gik heldigvis fint,” sagde hun efter løbet med et lettet smil.

Det var børnene, som mindede deres mor om, at de naturligvis skulle være med igen i år.

”De blev ved med at spørge, ”hvornår er det mor?”, og jeg svarede, at de nok skulle få besked, når vi nærmede os, og de selv kunne tælle dagene,” fortalte hun efter løbet, mens børnene så sig omkring mod de mange børneaktiviteter.

En folkefest
Også direktør i Brabrand Boligforening, Kristian Würtz, var en glad mand. Han deltog selv sammen med sin yngste søn og én fra hans klasse. De fulgtes ad hele vejen og havde en sjov oplevelse sammen.

”Først og fremmest er det en super fed dag med rigtig mange mennesker. Det er jo fedt at se en masse ansigter, man kender, men også skønt at møde nogen, man ikke har set før. Det må være nogen, som kommer fra nabolaget for at være med,” sagde Kristian Würtz.

”På den måde bliver det den folkefest eller byfest, man kun kunne drømme om. Det er rigtig fedt, at der kommer flere og flere år efter år. Det betyder jo, at det er sjovt at bruge kræfter på.”

Det var fjerde gang, Løb Mellem Husene blev afholdt, og der var igen i år deltagerrekord med op mod 800 deltagere. Her får du nogle stemningsfotos fra dagen.