Tekst og foto: Lars Christensen

20-årige Ahmad Younes fra Gellerup er netop sprunget ud som selvstændig og har netop åbnet autoværkstedet med det mærkværdige navn Mosters Søns Auto på Rørdrumvej på grænsen mellem Brabrand og Viby.

”Mosters søn” – det kommer fra arabisk. Det er det, alle kalder min far, så jeg synes det var et godt navn,” fortæller Ahmad Younes.

Mosters Søns Auto blev grundlagt for fire måneder siden midt under corona-pandemien. Den første måned gik med renovering af den rå murstenshal, og i dag er der ny lift, nye elektriske installationer og et helt nyt gulv og loft.

”Nu synes jeg det hele er som det skal være. Og værkstedet er også blevet godkendt,” beretter en glad Ahmad Younes, som pludselig har ansvaret for den ansatte medarbejder og to praktikanter:

”Det gav lidt hovedpine i starten. Der skal holdes styr på løn og praktikanter. Man skal tale med kunder, og der skal bestilles varer hele tiden også fra udlandet. Jeg kan bedst lide at skrue i bilerne. Men alt det andet er jo lige så vigtigt.”

Selvom han har investeret en hel del penge i det nye værksted, har han ikke lånt penge i banken:

”Jeg har selv sparet en del op og resten har jeg lånt af min bror.”

Hvorfor tage en uddannelse hvis der ingen praktikplads er?
”Jeg har flere års erfaring som mekaniker, og jeg var begyndt på skolen men droppede ud efter et år,” fortæller Ahmad Younes. Han har dog ikke opgivet at tage uddannelsen som personvognsmekaniker. Men det bliver ikke lige nu:

”Nu har jeg bestemt mig for, at jeg først vil arbejde og derefter uddanne mig til personvognsmekaniker.”

Han fortæller, at han har søgt praktikplads flere steder – og kun fået svar fra et sted, hvor han var den eneste ansøger. Det blev et afslag.

”To dage senere fik jeg at vide, at de desværre havde ansat en anden. Den anden var en af mine danske venner,” siger han.

”Jeg har andre venner, der har oplevet det samme og for eksempel fået en besked med ”tak for din ansøgning”. Og to uger senere ser de så det samme jobopslag igen.”

Så nu har han valgt at tage springet og begynde for sig selv:

”Hvorfor tage en uddannelse hvis der intet arbejde er? Desuden vil jeg gerne hjælpe andre ved at give dem muligheden for at arbejde. På den måde hjælper jeg jo også mig selv,” forklarer Ahmad Younes, som faktisk har flere kunder med rent danske rødder end kunder med anden etnisk baggrund.

Skal blive til noget større
Han har overtaget en del kunder fra sin fars tidligere værksted, så der har ikke manglet kunder i starten:

”Vi har mange kunder fra det tidligere værksted. Og nu er det også kundernes venner, der kommer. Der er også et større transportfirma der kommer forbi, når de skal have lavet deres varevogne, og jeg håber det kan blive til et fast samarbejde”.

Men hvad siger familien til, at sønnen starter virksomhed midt i en usikker tid?

”Familien er glad på mine vegne, og min far kommer tit forbi, og sidder og holder øje med mig,” siger Ahmad Younes med et glimt i øjet.

Drømmen om selvstændig virksomhed slutter ikke i Brabrand for den unge værkstedschef:

”Mosters Søns Auto skal blive til noget større. Gerne med afdelinger flere steder, og jeg har en drøm om også at sigte mod udlandet, for eksempel i Dubai hvor jeg har nogle kontakter,” slutter Ahmad Younes, inden han vender tilbage til sit arbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.