Bazar Vest har absolut ingen tolerance over for personer, der sælger det ulovlige rusmiddel khat. Hvis personer eller butikker i bazaren sælger khat, så bliver de øjeblikkeligt smidt ud.
”Vi har været igennem en meget barsk omgang i løbet af det seneste år, hvor vi virkelig har taget fat i problemet med khat-sælgere. Det er noget vi tager stærkt afstand fra,” siger Jørgen Skov, der er den daglige leder af Bazar Vest.
Problemet med det stærkt sløvende og vanedannede stof er ikke nyt for Bazar Vest. Men en målrettet og konsekvens indsats har resulteret i, at Jørgen Skov nu føler sig overbevist om, at khat-salget ikke længere foregår inde i selve bazaren.
”Vi ved, at det sker rundt omkring i gaderne, men det kan vi jo ikke gøre noget ved. For os har det været et langt, sejt træk med klar tale og dialog til vores butiksindehavere i bazaren”, forklarer Jørgen Skov, der i øvrigt roser samarbejdet med især de somaliske købmænd i Bazar Vest. Der er fra alle parters side blevet gjort en indsats for at stoppe khat-salget.
Ifølge bazarlederen er det især den somaliske befolkningsgruppe, der nu selv er nødt til at tage misbrugsproblemet meget alvorligt. Ellers er det starten på en negativ spiral for dem – og deres familier.  
”Det er et socialt problem, som vi gerne vil være med til at løse. Men ansvaret ligger hos den enkelte,” konstaterer Jørgen Skov, der fortsat er meget opmærksom på, hvis der bliver registreret khat-salg i Bazar Vest. 
Læs flere om socialpsykiatriens arbejde med khat-bekæmpelse ved at klikke her

Har du et bud på, hvordan khat-misbruget skal bekæmpes så kontakt redaktionen på redaktion@aarhusvest.dk
   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.