Hen over foråret og sommeren 2023 blev Gellerup Street Food et mødested for sultne folk fra store dele af lokalområdet. Nu genopstår madmarkedet midt i Gellerup i en ny form, hvor Alexander Muchenberger og Mustafa Faour fra Smag a la Gellerup er blandt de drivende kræfter.

”Madkiosk a la Gellerup er et helt nyt køkken som vil være et sted der udforsker og undersøger det gellerupsianske køkken.”

Sådan præsenterer Alexander Muchenberger og Mustafa Faour et nyt kulinarisk initiativ på pladsen midt i Gellerup, hvor Gellerup Street Food sidste år holdt til.

”Vores mål er ikke kun at servere fremragende måltider, men også at være en platform for Gellerups historie og identitet,” siger de to initiativtagere, som begge var centrale folk i mad-projektet Smag á la Gellerup tilbage omkring 2017.

”Vi driver en rent kommerciel virksomhed, men vi ved, at succes ikke kun måles i tal. Det er de lokale stemmer og samarbejder, der er med til at forme vores retning og vores tilbud. Vi inviterer derfor lokalmiljøet til aktivt at præge vores menu – ikke som et socialt projekt, men som en kreativitet dedikation til at skabe ægte nyskabelse,” fortæller de i en pressemeddelelse.

Mustafa Faour er født og opvokset i Gellerup og var i nogle år kendt i det meste af 8220 Brabrand og resten af Aarhus for sin gule madvogn. Desuden drev han i en periode spisestedet på p-pladsen ud for Gudrunsvej 78. I 2018 etablerede han madstedet Faour i Klostergade og driver i dag også restaurant i Nikolinehus på Aarhus Ø.

Alexander Muchenberger er designer og var i sin tid en af idé-personerne bag Smag á la Gellerup. Han var ligeledes en del af den designmæssige udformning af Gellerup Street Food.

Mustafa Faour vender tilbage til Gellerup som en del af den nye madkiosk midt i bydelen. Han er gennem en årrække især blevet kendt og respekteret for sine falafel-menuer. Arkivfoto.

En del af omdannelses-område
Den kommende madkiosk bliver som nævnt placeret på arealet ved siden af det tidligere beboerhus, Yggdrasil, der også har huset Det Boligsociale Hus og i dag beboes af FGU Aarhus Vest. Området er en del af det område, der er udpeget til et kommende nyt kvarter i Gellerup. Aarhus Kommune har døbt området Karen Blixen Kvarteret.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S skal stå for omdannelsen, men processen er sat i stå, indtil der foreligger en retslig afgørelse, efter at en række beboere har gjort indsigelse imod Brabrand Boligforenings opsigelse af dem.

Derfor er der nu mulighed for, at de to initiativtagere kan prøve det nye koncept af på arealet. De ser samspillet med andre madaktører som en mulighed for både at udfordre og udforske mad-miljøet i Gellerup.

”Madkiosken bliver et sted, hvor kunst, events og ægte kioskkultur, skaber et rum for en unikke madoplevelse, som fejrer bydelens kæmpe køkken-kultur,” skriver de.

”Lige nu er vores første prioritet er at skabe et godt naboskab og at madkiosken området bag det gule hus bliver et positivt mødested. Vi er allerede nu i gang med en dialog med eksisterende projekter og initiativer som ønsker at bidrage til skabe et uformelt og dejligt sted.”

Projektleder Jacob Futterup Sørensen, A. Enggaard A/S er entusiastisk omkring det nye projekt:

“Gellerup transformeres og udvikles løbende, hvilket skaber en livlig og fornyende atmosfære. Madkiosken er et lovende nyt kapitel i denne fortsatte udvikling.”

De to initiativtagere er endnu ikke klar til at fortælle, hvornår det nye initiativ er klar til at åbne.

https://www.facebook.com/GellerupStreetFood

Smagen af Gellerup: Mangfoldig madkultur som forretningsidé

Gellerup Street Food på Facebook

Smag á la Gellerup på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.