De somaliske unge i Gellerup rører på sig – og det samme gør deres forældre. Da der forleden var et velbesøgt debatmøde i Foreningernes Hus om familieroller, så oplevede de unge det helt specielle, at de diskuterede med deres forældre! Om kærlighed og giftermål endda. Det er ikke helt almindeligt i somaliske familier.
En af arrangørerne, Abdulmalik Farah, gik fra mødet med glade tanker om den somaliske ungdom i Aarhus og om dialogen mellem forældre og unge.
"Forældrene kunne se på deres unge med nye øjne. Der var flere unge kvinder på debatmødet, der talte engageret om at tage uddannelser, at de selv ville bestemme mere og så videre, og det blev deres forældre lidt overraskede og vist også imponerede over," siger Abdulmalik Farah fra Somalisk Kultur- og Medieforening (SKMF).
Vent med at blive gift
Foreningen samlede 90 til debatmødet, som blandt andet bød på et indlæg ved Imam Rashid. Han opfordrede faktisk til, at unge somaliere kan vente med at blive gift, til de har taget en uddannelse eller fået arbejde. Og man venter med at blive gift, til man flytter hjemmefra.

Om dette passer de unge, var der lidt delte meninger om. Unge bliver naturligt tiltrukket af hinanden, men som muslim kan man ikke være kærester eller være sammen, før man bliver gift. I Somalia er det ikke unormalt at blive gift, når man er 15 år, men det kan ikke lade sig gøre i Danmark.
Ifølge Abdulmalik sagde nogle unge, at de godt kan forestille sig at blive tidligt gift, men til gengæld vente nogle år med at få børn.
"De unge var meget tilfredse med mødet, og de har bedt os lave flere arrangementer, hvor de kan komme i dialog med forældregenerationen," siger formanden for SKMF.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.