”…for himmellegemers faste gang,
en glædesild og en solhvervssang.”
Hed det bl.a. i den sang af Johannes V. Jensen, der blev sunget ved indvielsen af Gellerup Højskole. En højskole, som har naturvidenskabelig dannelse som tema, blev indviet ved midsommer. Sommerkurserne starter på mandag, men den officielle indvielse med reception fandt sted fredag 4 juli. Der er stor tilslutning til sommerhøjskolens familiekurser, men byplanlægningskurserne skal også blive til noget, lovede projektleder Casper Graarup.
Til receptionen kom især højskolens bestyrelse, folk fra kommunen, fra boligforeningerne og lokale repræsentanter. Formanden Keld Albrechtsen fremhævede samarbejdet med magistratsafdelingen for børn og unge og nævnte, at borgmester Nicolaj Wammen vil være gæstelærer i næste uge.

Rådmand Louise Gade holdt indvielsestalen, hvori hun tog udgangspunkt i et Citat fra Benny Andersen om folk, ord og verdenshjørner, som var essensen for at lade sig udfordre af andre kulturer. ”Alle har noget at byde på,” sagde hun. ”Og højskolen er et eksempel på god integration. Et flot initiativ. Højskolens program med aktiviteter for børn og voksne i fællesskab er en ny måde at skabe dannelse på, og positive historier om Gellerup skabes.”
Anne og Lena sang for til fællessang, og Maria stod for iransk inspireret mad.
Det har vist sig, at lokalerne på Nordgårdskolen, som i det mindste bruges til sommerkurserne, er i bedre tilstand end ventet, så det lover godt for fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.