Projektet var en del af sommeraktiviteterne i Gellerupparken arrangeret af Naboskaberne og henvendte sig til piger fra 8- 14 år.
Peter Skjalm, som er leder af projektet, har fundet på historien, om en meteor fra det ydre rum styrter ned, lige midt i Gellerup, og et rumvæsen træder ud. Ved hvert et skridt dukker der blomster og træer op.
”Mønsteret skal illustrere startskuddet på en ny start,” siger Peter Skjalm. Han har ønsket at lave et projekt, som kan ses fra oven.
At det er piger, som har været med til at lave projektet, er meget bevidst, da Peter Skjalm har ønsket at gøre op med kønsrollemønsteret.
” Pigerne kan komme hjem og fortælle at i dag har de brugt en hammer og boremaskine, og måske ”blære sig lidt” overfor deres brødre.” Kommenterer Peter Skjalm.
Har brugt naturmaterialer.
Peter Skjalm har ønsket at bruge europapaller, da de er naturmaterialer og nemme at arbejde med. De passer desuden godt i størrelsen og er meget holdbare. De 100 paller har de fået doneret fra en virksomhed og de øvrige, økonomiske midler, er doneret af Børnekulturhuset, Lokalbibliotekerne i Århus og Brabrand Boligforenings afdeling 4 og 5.
Peter Skjalm har dokumenteret hele projektet med både fotos og film, og resultatet af pigernes anstrengelser og gåpåmod kan ses på Gellerup Bibliotek fra den 30. juli indtil 16. august i bibliotekets åbningstid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.