Den kendte fotograf og foredragsholder Jacob Holdt er en del af Global City Festival – og han er hovedaktør i de aktiviteter, der foregår i Globus1.
Emnerne er racisme, vore egne negative tanker om “de andre”, dialog med Ku Klux Klan og nazister – og til slut en fest. De fleste arrangementer koster penge at deltage i – kun Ghettogether-festen er gratis.
Fra på tirsdag den 19. august til 31. august er der aktiviteter i og omkring Globus1, og fællestitlen er “Ghettoen i vore hjerter”.
Det er samtidig titlen for Jacob Holdts fotoudstilling, der vises i hele perioden. I 800 billeder viser Holdt danske og internationale eksempler på den undertrykkelse og racisme, der bor i vore egne hjerter. Altså den indre ghettoisering, som Jacob Holdt provokatorisk siger er værre end Ku Klux Klan. Bilederne vises 20.-31. august.
Jacob holdt viser også et lysbilledshow fire gange: 21., 22., 28. og 29. august – serien hedder “Nye amerikanske billeder”.
To dage er der foredrag og diskussion: 19. august fortæller Jacob Holdt i ord ogbilleder om at tilslutte sig ekstremistiske grupper for at påvirke dem indefra – Holdt har selv gjort det. 29. august er der dialogmøde med formanden for Kritiske Muslimer, Sherin Khankan. Hun lægger op til diskussion om, hvordan man kan forene troen på Koranen med den danske sekulære virkelighed.
Og så er der fest. Om eftermiddagen lørdag den 30. august er kodeordet “Ghettogether-fest”, og musikken leveres af det dansk-kurdiske band Grup Kervan. Det leverer et væld af musikalske indslag sammen med rapperen og skuespilleren Ali Kazim.
Denne dag bliver der også tid til et par indlæg. Jacob Holdt, Sherin Khankan og flere politikere vil fortælle om, hvordan vi åbner os for hinanden for at undgå ghettoisering og frygt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.