“Gellerupscenen overlever, fordi den ligger i Vestbyen.” Sådan lyder meldingen fra Bo Cornelius, der er en af de fire i den delte ledelse for Gellerupscenen.
Alligevel er Gellerupscenen ikke alene en lokal kulturinstitution. Gellerupscenen er også en kulturinstitution i Århus. Det kommer til udtryk i samarbejde med andre af byens kulturinstitutioner. I Århus Festuge 2008 er det Den Jyske Opera og Kvindemuseet.
Og Gellerupscenen har ud over sit lokale publikum også et stort publikum fra det øvrige Århus. “Når jeg står ved udgangen efter forestillingerne, får jeg mange positive reaktioner fra et århusiansk stampublikum,” siger Bo Cornelius med varme i stemmen.
Stadig langt til Gellerup for mange århusianere
Men Bo Cornelius lægger på den anden sige ikke skjul på, at mange århusianere ikke kunne drømme om at sætte deres ben på Gellerupscenen: “Der er en præst i Thisted, som hvert år kommer med sit konfirmationshold. Og vi har trofaste publikummer fra Esbjerg. Så til tider har jeg det indtryk, at der er længere til den øvrige del af Århus end til Esbjerg,” siger Bo Cornelius med et skævt smil.
Teaterskole for talenter
I disse dage modtager Gellerupscenen tilmeldinger til sin teaterskole for 13-25 årige. “Vi går helt klart efter talent og ikke efter lokal bopæl,” understreger bo Cornelius, “men talenterne findes også i lokalområdet.” Som et godt eksempel peger Bo Cornelius på Marwa Yasser, der medvirker i Gellerupscenens festugeforestilling på Kvindemuseet.
Gellerupscenen aktiv lokalt
Gellerupscenen lægger vægt på at støtte lokale initiativer og aktiviteter. I efteråret lægger teatret hus til asiatisk kulturdag og pigefestival. “Vi er åbne for alt, hvad der dukker op,” forsikrer Bo Cornelius, “lokale er velkomne til at komme ind ad døren med en ide. Eller med et problem, vi kan hjælpe med.” Bo Cornelius slår ud med armene og nævner som eksempler, hvordan man stiller et musikarrangement på benene, og hvor man finder et par stylter.
Bo Cornelius glæder sig over en stigende opbakning fra lokalområdet til forestillingerne. Nu kommer hele familier samlet i teatret.
Med særlig glæde husker han en indvandrerfamilie, som efter sidste sæsons familieforestilling gav udtryk for, at ’Busters verden’ var deres bedste indføring til forståelse af dansk kultur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.