Tirsdag d. 4. november tog en lille ekskursion af Unge fra UTUS sammen med Unge4Unge fra Gellerup, mod København. Vi skulle i Cirkusbygningen for at heppe på Århus Kommune, der var nomineret til at modtage en af integrationspriserne. Derudover var vi meget nysgerrige efter at se, hvad der skulle til for at vinde en Integrationspris.
Sidst og ikke mindst, trak det jo nok også en smule at få en tur til København og en chance for at se Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.
Landede midt i det hele
Vi ankom i god tid, så der var tid til en kop kaffe, smukkesering og omklædning. Vi havde nemlig i dyre domme købt T-shirts til dagen, så vi rigtig kunne promenere os selv. Kaffe, smukkesering osv. tog længere tid, end jeg som mand lige umiddelbart forventede, hvilket resulterede i, at vi mere eller mindre kom til at følges med Kronprinsesse Mary ind af den røde løber.
Vi nåede simpelthen ikke at finde kameraerne frem, fordi vi bare var landet der midt i det hele, men vi fik set på Hende Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary på meget nært hold.
Programmet bød på prisoverrækkelser ved Kronprinsesse Mary og musikalsk underholdning ved Sigurd Barrett og Trio. Sognepræst Kathrine Lilleør fortalte HC. Andersens eventyr om den grimme ælling og trak derfra linjer over i integration. Derudover fortalte Mansur Sheik, som er rollemodel for Brug for Alle Unge, om sine oplevelser omkring integration i Danmark.

Men ingen integrationspris til Århus kommune i år. Vi klappede dog af vinderne, vel vidende, at vi fra Århus er mindst lige så gode som alle de andre og bestemt nok skal tage den pris næste år.
Vinderne af de fem priser var:
Beskæftigelsesprisen: Metro Cash and Carry ApS med projektet “Vores ansvar, vores mål”.
Ildsjæleprisen: Parshank Saeed med projektet “Multikulturel Kvindeforening”.
Organisations- og foreningsprisen: GAM3 – Urban Sports Organization.
Myndighedsprisen: VerdensKulturCentrets foreningsekretariat under Københavns Kommune på Nørre Allé i København N.
Skole- og uddannelsesprisen: Rising Ungdomsskole med “Risingprojektet”.
Mætte af oplevelser tog vi en strøgtur og tog så toget mod Århus. Tiden gik lidt med lektielæsning, nogle unge havde jo forsømt skolen for at være med på turen, men dog mest med hyggesnak. Der blev grint en hel del og jeg er sikker på at vores latter har underholdt og smittet af på alle passagererne i togvognen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.