Hvis de ledige ikke vil komme til jobcentret, så må jobcentret komme til de ledige. Det er logikken bag den nye jobbutik, der er åbnet i Bazar Vest og som er oprettet af Jobcenter Århus.
Beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) siger, at ledige fra Vestbyen oftest kommer til jobcentret i Midtbyen, når de bliver indkaldt til samtaler. De kommer ikke lige “forbi” for at tjekke de ledige tilbud.

Jobbutikken vejleder og rådgiver borgerne om arbejdsmarkedet, jobsøgning og uddannelse og informerer om Jobcenter Århus’ tilbud til ledige.
Faktisk er det en succes, som jobbutikken skal gøre endnu større: de seneste tre år er antallet af personer på kontanthjælp faldet fra 9000 til 3000 i Århus Kommune. Den fremskudte bastion skal være med til at “få de sidste med,” tænker rådmanden.  
Direkte indsats
Gert Bjerregaard håber, at jobbutikkken kan være med til at skabe en mere direkte og målrettet indsats over for de borgere, der er jobsøgende eller har behov for motivation og inspiration til at søge job og uddannelse.
“Det er også tanken, at jobbutikken vil tilbyde virksomheder at lave informations- og rekrutteringsmøder. Vi ved af erfaring fra vores jobmesser, at den direkte dialog mellem den jobsøgende og arbejdsgiver er til gavn for begge parter”, siger rådmand Gert Bjerregaard.
Der har tidligere været jobformidling i bazaren – under navnet Jobkomite. Det var et privat initiativ, som samarbejdede med kommunens beskæftigelessforvaltning. 
Fakta om Jobbutikken
Åbningstider: Tirsdag til fredag klokken 13-15 og den første søndag i hver måned klokken 14-16
Ansatte: To medarbejdere fra Jobcenter Århus 
Samarbejdspartnere:  Sprogvejledere, et tværfagligt sundhedsteam, mentorrådgivere, misbrugskonsulenter m.fl.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.