I 14 år har Dan Linneberg hver uge lavet mad i Værestedet i Holmstrup. Derfor har Karen Hammer-Sørensen, som kommer i Værestedet, indstillet ham til Årets Østjyde.
Hun begrunder det med: ”Han får ikke en øre for det og er primus motor, som både køber ind og sørger for, der bliver lavet mad. Det er dejligt, vi har ham. Han er en givende og varm person; rolig og tillidsfuld.” Yderligere nævner hun i den officielle begrundelse: ”Han har fortalt mig, at selv om han er lidt træt, tager han alligevel af sted, for han bliver glad, når han går i gang, og folk begynder at komme, og nogle hjælper.”
Besøg af TV2 Østjylland
Det får Borgerportalen til fulde bekræftet, da vi møder op, mens TV2 Østjylland var på besøg.
Dan har travlt med at lave farsbrød med hvidkålssalat, og flere hjælper til, mens journalist Jens Conrad snakker med Dan og hjælpere. Dan fortæller Borgerportalen, at han står for det praktiske, mens Brabrand Boligforening holder øje med økonomien, og Simon Holse fungerer som lokal kasserer. ”Jeg er så heldig, at jeg ikke skal have noget med det at gøre og så heldig, at pengene bare er kommet,” siger Dan. 
Stemningen
En af hjælperne er Lotte Nergaard fra Distriktspsykiatrien. ”Vi er her hver onsdag,” forklarer hun og fortsætter: ”Vi hjælper til med det praktiske og med en snak, hvis det er det, der er brug for. Vi er der, hvor der mangler nogen. Det er et meget godt initiativ at indstille Dan til Årets Østjyde.”
Maden er først færdig kl. 18, men allerede ved firetiden er flere dukket op for hjælpe til eller få en snak, og den går livligt både på dansk, italiensk, engelsk og tysk. Dan er meget vellidt. Der er dækket op til 17, men som regel kommer adskilligt flere hver gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.