Omkring 80 mennesker deltager i en multietnisk konference arrangeret af det folkekirkelige Tværkulturelt Center. De har alle sammen en fælles interesse: Kulturmøde på tværs med religion som baggrund.

Folk med forskellig etnicitet fra hele Danmark bydes velkommen.  Langt de fleste deltagere er som regel kristne over hele verden, men der kommer også muslimer. Blandt deltagerne er irakere, indere, afrikanere og danskere.

”Vores arrangement er horisontudvidende, verden er større, end man tror,” udtaler Birthe Munck Fairwood, leder af Tværkulturelt Center. Arrangementet byder på multietnisk gudstjeneste på forskellige sprog, fællesspisning og seminarer omkring temaet ”Et godt liv”.

Deltageren Ellen M. Krabbe udtaler: ”Det er godt for kulturen i Danmark, at vi ikke bliver snæversynede. Vi kan lære af hinandens forskelligheder.”

Talerør for Sandholmlejren
Multietnisk Center fungerer som talerør for Sandholmlejren og hjælper med sociale ting. De henviser asylansøgere til vejledning og forskellige instanser og bistår med netværk til nyankomne.

”Jeg var chokeret, da jeg kom til Sandholmlejren, det var som et fængsel,” udtalte den irakiske Zina Rassam, som havde tilbragt tre år i Sandholmlejren siden 2005. ”Dette netværk har hjulpet os igennem en svær periode ved at støtte os,” sagde hun.
”Troen på et godt liv er det gode liv”
Gudstjeneste indeholder både bekymringer omkring ildspåsættelser i lokalområdet og om den blodige borgerkrig i Congo. Der sættes fokus på ”Et godt liv”. Jameel Meshaima, tidligere formand for Tværkulturelt Center, giver bud på hvad et godt liv er i dagens tale og: ”Vi har alle sammen op og nedture, men troen på et godt liv er det gode liv.”

Freden er vigtigst
”Respekt for menneskelige værdier, uanset religion og traditioner, er højere end noget andet,” udtaler den irakisk muslimske flygtning Ghassam Adnan, og hans kone Safa Al-Awachi udtrykker sin glæde for at være med i arrangementet.

Tværkulturelt Center er en folkekirkelig organisation, som laver integrationsarbejde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.