Aarhusvest.dk møder en travl formand for brugerrådet for ældre i Hasle Lokalcenters område, Ena Jarland, på brugerrådets kontor i lokalcentret.
Ena Jarland undskylder, at hun lige skal underskrive et høringssvar til kommunen. Hun er tilfreds med, som hun siger med et stort smil, at “det er så flabet, som det plejer at være fra os! I forvaltningen vil de ikke være i tvivl om, hvor den kommer fra.”
Forringelser for ældre
Straks følger en uddybning, hvor Ena Jarland giver udtryk for, at de i brugerrådet er trætte af de mange planer og projekter. “Hvis der så bare kom andet ud af det end papir,” beklager Ena Jarland, “jeg er ikke uenig i de mange gode intentioner, der ligger i forslag til en ny omsorgspolitik, men hvad hjælper det, når der ikke er afsat tid og midler til at føre dem ud i livet!?”
“Når jeg kalder det, der sker, for besparelser, får jeg at vide, at det er budgettilpasninger,” fortsætter Ena Jarland ironisk, “men om det hedder det ene eller det andet, så betyder det i praksis forringelser for de ældre.”
En forringelse, der forarger Ena Jarland, er lukning af lokalcentrets cafe i weekenderne: “Det er noget rigtigt møg!” Ordet skandale flyver også ud af munden på hende.
“Lukningen af cafeen i weekender rammer en gruppe ældre, for hvem det er helt afgørende at spise sammen med andre for i det hele taget at få noget at spise,” præciserer Ena Jarland.
Penge til glæder?
Ena Jarland forklarer, at der kun er ’skal’-opgaver tilbage på budgetterne for ældrearbejdet. ’Kan’- opgaverne er pillet ud af budgetterne. Det gælder for fester, men efter Ena Jarlands mening skal der skaffes penge til de mennesker, der trænger allermest til noget at glæde sig til og noget at glæde sig over.
De penge må brugerrådet så skaffe til veje. En af måderne er ved at afholde julemarked. “Og nu fortæller du på Aarhusvest.dk, at vi holder julemarked på Hasle Lokalcenter lørdag den 29, november kl. 9.30-14.00!” lyder afskedssalutten fra Ena Jarland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.