"Der er brug for nogen, der lukker munden op. Det er vejen til forbedringer." Det mener Edith Pedersen, og hun lever selv op til det.
Utryghed ved busstoppested
Edith Pedersen bor på Steen Blichersvej i Hasle og bruger bustoppestedet ved Ryhavevejs udmunding i Ringvejen. "Kommunen må se at få taget sig sammen til at beskære og tynde ud i det vildnis, som man skal igennem for at komme til sit busstoppested," mener Edith Pedersen, da hun viser stedet frem til Aarhusvest.dk: "Bevoksningen er så tæt, at den dækker for lys. Det kan ikke passe, at man skal gå i frygt for, hvem der gemmer sig, og hvad der kan ske i ly af mørket. Hvis man i det hele taget tør gå der."
En bekendt af Edith Pedersen har været udsat for et røveriforsøg på stedet. Og hun føler opbakning fra andre i sine forsøg på at råbe kommunen op. På afdelingsmøder for beboerne i den almene boligafdeling Ryhaven lyder der også kritiske røster om vejen til busstoppestedet på Ringvejen.
"Jeg ringer igen, hvis de ikke gør noget ved det"
Edith Pedersen har efter gentagne opringninger gennem 1½ år til den kommunale forvaltning endeligt fået løfte om, at der vil blive gjort noget ved beplantningen, når bladene er faldet af træer og buske. Det mener Edith Pedersen må være ved at være nu.
"Hvis de ikke gør noget ved det, så må jeg jo ringe igen," forsikrer Edith Pedersen, "de får 14 dage mere."
Det er ikke første gang Edith Pedersen interesserer sig for Ryhavevejs udmunding i Ringvejen. For en snes år siden lykkedes det hende at få kommunen til at opsætte et læskur ved det forblæste busstoppested. Senere lykkedes det hende at få et rækværk op til beskyttelse af fodgængere og cyklister mod vild knallertkørsel og sågar undertiden biler, der forsøger at mase sig ud på Ringvejen fra den lukkede Ryhavevej.
"Det rækværk er for længst revet ned uden at blive erstattet," påpeger Edith Pedersen og viser resterne af rækværkets stolper i jorden.
Edith Pedersen er medlem af bestyrelsen for den socialdemokratiske partiforening i Hasle. Hun lukker munden op over for partispidser og folkevalgte, – og ikke kun om et utilgængeligt busstoppested.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.