Århus Kommune og boligforeningerne vil invitere Herredsvangs beboere til borgermøde onsdag for at orientere om urolighederne i lokalområdet – og frem for alt fortælle, hvad myndighederne vil gøre ved dem. Både på kort og på lang sigt.

Invitationen forventes at blive sendt afsted mandag, men borgerportalen erfarer, at mødet skal holdes onsdag kl. 17 i Kulturhuset. Huset åbner i øvrigt mandag efter at have været holdt lukket det meste af sidste uge.

Først Fakta-butikken – så Kulturhuset i Herredsvang. Tyverier, hærværk, chikanerier og uro i Kulturhuset og biblioteket gør, at beboerne i området ønsker at se en ende på det. De er kede af, at der er blevet mindre trygt at færdes i området, og mange af dem er kommet med sympati-tilkendegivelser til de ansatte i Kulturhuset.

Flere grupper bag balladen
Borgerportalen erfarer, at det er flere grupperinger, der står bag uroen og balladen. Der er både drenge- og pigegrupper, der ikke har andet at give sig til end at bruge huset som en varmestue, hvor de føler sig berettiget til at larme og løbe rundt. Men der er også en gruppe omkring Trillegårdsbanden og deres wannabe’s, som er trukket ind i varmen i Kulturhuset. Trillegårdsbanden er i åben konflikt med Hells Angels om narkotikamarkedet, og det får beboerne i området til at frygte for konsekvenserne.

Derfor vil beboerne sikkert gerne høre politiet fortælle på onsdag, hvad man vil gøre ved den udfordring.

Men mere fremadrettet skal kommunen også komme med gode bud på, hvordan de bagvedliggende sociale problemer kan løses. Kommunen og boligforeningerne vil gerne have, at beboerne inddrages i arbejdet og tage ansvar for at løse problemerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.