Socialrådmand Gert Bjerregaard går ikke af vejen for at bruge skrappe midler for at standse hærværk og uro i Herredsvang. Tingene skal foregå i samarbejde med familierne – men noget af det skal være her og nu.
Kommunen vil sammen med politiet finde ud af, hvilke konkrete personer, der er årsag til det hele.
– Det er fuldstændig uacceptabelt, at balladen i Herredsvang fortsætter. Forældrene har et kæmpe ansvar for at holde styr på deres børn, og jeg forventer, at de tager det alvorligt, siger Gert Bjerregaard i en pressemeddelse.
Forældre – giv os et praj
“Nu sætter vi flere synlige og opsøgende medarbejdere på gaden, så vi kan få spottet dem, der står bag. Samtidig vil jeg appellere til beboerne om at give os eller politiet et praj, lige så snart de opdager noget ulovligt, siger Gert Bjerregaard.
Han understreger, at kommunen ikke kan løse problemet uden hjælp fra lokalsamfundet. Det store fremmøde på borgermødet vækker derfor glæde hos rådmanden.

“Vi skal løfte i flok, hvis udviklingen skal vendes, siger Gert Bjerregaard.
Han overvejer at mandsopdække ballademagere og indgå familiekontrakter, akkurat som i Gellerup. Ideen skal udbredes til Herredsvang. Familiekontrakter kan i princippet sammenlignes med elektroniske fodlænker, hvor den enkelte pålægges stuearrest og straffes ved brud på aftalen.

“Hvis kontrakten brydes, sætter vi omgående ind med sanktioner.”
Heller ikke videoovervågning går han af vejen for:
“Vi skal overveje alle muligheder. Vi kan på ingen måde acceptere, at et helt kvarter skal terroriseres af en lille gruppe kriminelle.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.