En masse piger løber rundt med stave inde på boldbanen, mens nogle voksne fra en floorballforening, står og holder øje med, at alting går rigtigt til. Det ser lidt uorganiseret ud, men pigerne ser ud til at have det sjovt. De er til arrangementet Kun for piger i Globus, som er en af de mange arrangementer for børn i vinterferien.
På første sal står Karin, som normalt arbejder for Cirkus Tværs, men ” som i dag er blevet udlånt til Globus1,” som hun siger. Der står en masse piger i kø for at lære at strikke og Karin forsøger at lære fra sig så godt hun kan.
I rummet ved siden af er der en materialist fra Matas på besøg for at lære fra sig om skønhedspleje, og her kan pigerne få lov til at lave deres egne cremer. Det er nogle af de mere populære aktiviteter i Globus1 i dag.
Sporttrackkursister er frivillige
Foran indgangen sidder Shaymaa Najjar og Manar Merhi, som tæller og skriver ned hvem der kommer ind ad døren. Der er ved 15-tiden kommet ca. halvtreds mennesker.
De er begge to lige begyndt på ungelederkurset Sporttrack, som også foregår i Globus1.
” Det er gået rigtigt godt fra starten,” siger Shaymaa Najjar og fortsætter: ”vi har lært noget om, hvordan man lærer sig selv bedre at kende, og om hvordan man skal behandle andre.”
De synes begge de har nået meget i løbet af bare en aften og glæder sig til næste gang. De to piger har meldt sig friviligt til at hjælpe til i Globus1 i vinterferien, men er dog lidt trætte af at sidde ved indgangen og vente.
Yoga og arabisk dans for de voksne
Lidt efter klokken 15 er der yoga i kamptræningslokalet. Denne aktivitet har stor søgning. Her er det for alvor forbudt for mænd og kameraer.
Instruktøren laver en introduktion til yoga, hvor alle medvirkende  ømmer sig under øvelserne, som er gode for de fleste muskelgrupper.
”Det var rigtigt fedt at få hele kroppen rørt,” siger Shaymaa Najjar, som har listet sig væk fra indgangsbordet for at deltage i aktiviteterne.
Efter yoga er der opvisning i arabisk dans og derefter kan man selv danse med. Shaymaa Najjar prøver at lære fra sig til de få som har "to højre ben", men det forbliver ved nogle sporadiske spjæt og et grineflip. Ved 17-tiden begynder pigerne at gå hjem og det ser  ud til, at alle har haft en god dag i Globus1.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.