Den 38-årige svensk-danske pædagog Anett Sällsäter debuterede sidste år som forfatter. "Det var virkelig mærkeligt at ligge på Statsbiblioteket efter kun 10 dage", siger Anett, der oprindeligt stammer fra Sveriges hovedstad, Stockholm. "Noget af det mest mærkelige var, da jeg blev mødt med en kommentar om, at nu skulle jeg vel ikke længere være pædagog – men koncentrere mig om min VIP-status – men jeg får altså idéerne i mit hverdagsliv," forklarer Anett Sällsäter.
De næste bogprojekter
I tillæg til forfatterskabet er Anett Sällsäter meget aktiv i diverse foreninger, hvorfra hun får megen af sin inspiration. Det bærer det næste bogprojekt præg af.
Anett Sällsäter arbejder i øjeblikket primært på fortsættelsen til bogen Brabrand 8220 – en ung kvindes fortælling, der udkom sidste år. Denne gang er en 16-årig indvandrerpige hendes medskribent.
"Det virkelig fede ved at skrive sammen på den her måde er, at hun kan genkende mange ting og digte videre på dem," fortæller Anett Sällsäter. De to forfattere skriver sammen og hver for sig og oplever en vældig, kreativ energi. "Nogle gange oplever jeg næsten, at jeg ser små historier i alting," siger Anett Sällsäter.
Hun skriver også lidt på, hvad der gerne skal blive til en børnebog. Hun oplever  meget i hverdagen med poderne i vuggestuen. "Jeg skal  ikke kloge mig på børneopdragelse, da jeg ikke selv har børn – men jeg har jo set og oplevet meget i vuggestuen i adskillige år, så jeg synes, at jeg har meget godt at give," forklarer Anett Sällsäter.

Fysisk er hun ved bog nr.2, men konceptet til bog nr. 3 er altså ved at tage form. 
Fra Sverige til Danmark – og fremtiden
Anett Sällsäter er en eventyrlysten kvinde. Hun er født i Sverige i 1970, og som 18-årig flyttede hun til Danmark. Hendes far er randrusianer – og ønsket om at møde sin danske familie fik hende til at søge lykken i Danmark. "Altså, jeg kan godt lide at tænke på mit liv som et eventyr!"
"Min mor og far mødte hinanden på et krydstogtskib på vej fra København til Mallorca. Undervejs blev det et forfærdeligt stormvejr, og skibet lå underdrejet i flere dage. Det var her, de mødtes." 
Faderen tog med til Stockholm, men inden Anett blev født, gik forholdet mellem forældrene i stykker.
"Jeg mødte ham én gang i løbet af opvækstårene, og det var som 11-årig. Men til sidst – som 17-årig – tog jeg herover, stillede mig op foran hans dør og så sagde jeg: "her er jeg!" Tre måneder senere flyttede jeg ind hos min halvsøster i Randers. Jeg skulle jo lige nå at blive 18 først -altså, det er da vist er et værre eventyr, vi er i gang med at fortælle!"
Nu har den 38-årige Toveshøjkvinde så boet halvdelen af livet i Danmark med svensk pas. Drømmer hun om at vende tilbage til den svenske skærgård?
"Jeg er stolt svensk i hjertet, men jeg har boet så længe i Danmark, at jeg ikke synes, at jeg har noget at vende tilbage til Sverige for. Danmark er et rart land at være i," slutter Anett Sällsäter, der har boet i Gellerup / Toveshøj siden 1993.
Anett Sällsäter er – foruden pædagog og forfatter – medlem af bestyrelserne for Kvindehuset i Århus, Gellerup Højskole, Familie og Netværk – Toveshøj, samt Toveshøjs beboerbestyrelse samt Gellerup og Toveshøjs Samvirke.
"Så skal jeg heller ikke have mere at lave!"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.