Der lysner for tilgængeligheden til Ryparken for Hasle Lokalcenters ældre, som ikke kan forcere højt græs
Birgitte Errboe Poulsen, der er projektleder for kommunale udviklingsplaner for de offentlige parker, løfter lidt af sløret for resultater af et planarbejde for Hasleområdets parker. Ud over forbedringer i Ryparken, er der udsigt til forbedringer af legepladser i Klokkerparken og Præstevangsparken.
Birgitte Errboe Poulsen forventer, at arbejdet med udviklingsplanen vil være færdig i sidste halvdel af juni måned.
Godt samarbejde mellem kommune og borgere
Det er en lille overskridelse af tidsplanen, men det skyldes ifølge både Birgitte Errboe Poulsen og Hasle-borgere i udviklingsarbejdet, at samarbejdet mellem kommune og borgere har været så positivt og indholdsrigt, at der har taget lidt længere tid.
Parkudviklingsplanen bliver til i et samspil mellem kommunens embedsmænd, repræsentanter fra Hasle Fællesråd og en ad hoc gruppe af interesserede borgere.
"Vi har fået utrolig gode erfaringer med at udarbejde udviklingsplaner i samarbejde med lokale borgere," erkender Birgitte Errboe Poulsen: "Vi har været ude i parkerne, set på problemerne og talt sammen på stedet. Borgerne har i kraft af deres lokalkendskab bidraget med viden, som vi ikke har."
Systematisk inddragelse af baglande
Ole Hejgaard Sørensen og Flemming Olsen fra Hasle Fællesråd fortæller, at de forskellige baglande i Hasle har været inddraget. De lokale deltagere i planarbejdet delte baglandskontakter imellem sig, således at en tog sig af skole, en anden af ældrecenter osv.
Birgitte Errboe Poulsen hefter sig også ved, at samarbejdet har givet kommunens folk mulighed for at forklare nødvendigheden af prioriteringer: "Vi har mødt stor forståelse, og det har været muligt at afstemme forventninger i forhold til de økonomiske muligheder og krav til parkernes funktioner. Borgerne har været realistiske og konstruktive."
Fortsat dialog
"Vi har mødt stort engagement, og jeg ser frem til fortsat dialog," slutter Birgitte Errboe Poulsen. Nu venter Hasle på, at udviklingsplanen for parkerne før sommerferien kan fortælle, hvad de 300.000 kr., der er afsat til forbedringer i 2009, skal bruges til. Og hvilke langsigtede ønskemål der indgår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.