Lektiecaféen på Viby Bibliotek holdt sommerskole i uge 31. Borgerportalen Viby syd har tidligere bragt artikler om lektiecaféen på Viby Bibliotek, men for at finde ud at, hvordan sommerskolen forløb, talte vi med Sanna Vinge Madsen og Troels Adelgaard. De arbejder begge to bl.a. som lektiehjælper på Viby Bibliotek.

Drengene var i flertal
Hvordan er sommerskolen gået?
”Efter vores vurdering er det gået rigtig godt. I alt var 32 børn og unge involverede. De tre første dage fremmødte der 23, 22 og 24 børn og unge mens de sidste to dage var tallet ned på 14 og 15. Det overraskende for os var, at 2/3 del af de fremmødte var drenge,” sagde Sanne og fortsat:

”Den ældste af dem der kom, var 14 år. Vi havde ellers hørt, at unge som gik på gymnasiet eller HF ville være mere interesserede.”

Få læselysten frem i de unge
Hvad var formålet med sommerskolen?
”Formålet skal deles op i tre grupper: mødrenes, de unges og mit formål. Mødrene havde til formål at deres børn skulle f.eks. terpe noget matematik og stavning. De unge kom mere eller mindre frivilligt og vil meget gerne lege og være sammen med andre unge. Mit formål var at få de unge til at blive bidt af at læse, gå på biblioteket og låne materialer om det emne, de gerne vil vide mere om,” sagde Sanne og fortsat:
”Jeg tror, at hvis man er dårlige læser, så handler det om at finde et emne, som fanger ens opmærksomhed så meget, så man er nødt til at læse noget mere om det – så længe det er tvang, så giver det ikke noget.”

Plads til oplevelser
”Sommerskolen handlede ikke alene om det faglige, men der var også plads til oplevelser og det sociale. De unge ville gerne lege. Derfor lavede vi nogle leg sammen og havde også nogle udflugter i løbet af ugen,” sagde Troels Adelgaard.

Troels og Sanne var enige om, at sprogindlæring går nemmest, hvis man får sang, rytme og rim på, derfor havde de arrangeret en sangleg for de unge.  

Brug for flere lektiehjælpere med anden baggrund end dansk
Vil succesen blive gentaget igen næste år?
”Det afhænger af de frivillige og deres indsats. Det afhænger af om unge har lyst til at hjælpe andre unge eller om de hellere vil tjene penge i deres ferie,” sagde Sanne og understregede, at de har brug for flere lektiehjælpere med anden etnisk baggrund end dansk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.