Ryhaven, som er en almen boligafdeling i Hasle, har afskaffet storcontainere og indført en affaldsordning med sortering af affald.
Denne borgerjournalist er i sin egenskab af borger formand for afdelingsbestyrelsen i Ryhaven. Derfra kendskab til, at den nye affaldsordning er indført for at undgå miljøsvineri med usorteret affald. Og for at undgå at belaste Ryhavens beboere med udgifter til ekstraordinær renovation med storcontainere.
Misbrug af affaldsordning?
Endnu en begrundelse for afskaffelse af storcontainere i Ryhaven har været mistanker om, at storcontainere også blev benyttet af fremmede, herunder forretninger og virksomheder. Til ekstraudgift for beboerne i Ryhaven.
Men måske er nissen flyttet med: Ryhaven trækkes stadig med affald, som ikke ser ud til at stamme fra en almindelig husholdning i en almen boligafdeling.
Den kendte nødhjælpsklunser Allan Fisker bekræfter ved et besøg i Ryhaven , at der ser ud til at være noget om snakken.
Ryhavens afdelingsbestyrelse har en aftale med Allan Fisker om at klunse til sit nødhjælpsarbejde.
Gartneraffald, bilaffald og blyplader i et boligområde
"Gartnerkasser samlet i et 75 cm tykt bundt stammer ikke fra en privat husholdning," kommenterer Allan Fisker. Det samme gælder bildæk, fælge og blyholdige klodser til afbalancering af bilhjul.
En sammenrullet plade fra et blytag fanger Allan Fiskers interesse. Det kan gøres i penge ved en produkthandler. "Det kan være taget hjem af en beboer, som vil bruge det til et fiskeredskab, men det mener jeg ikke er lovligt," siger Allan Fisker: "Og i hvert skal bly behandles som et farligt materiale. Jeg har allerede fjernet flere lignende blyplader fra Ryhavens affaldsskur."
Politianmeldelser og bøder
Ryhaven hører under Boligselskabet Præstehaven. Her siger forretningsfører Allan Søstrøm, at Boligselskabet kender til problemet med affald fra forretninger og virksomheder i Bispehaven og et par af Boligselskabets øvrige boligafdelinger. "Vi har afsløret et par tilfælde i bl.a. Bispehaven. Det har ført til øjeblikkelig politianmeldelse og givet bøder."
Allan Søstrøm opfordrer beboere i almene boligafdelinger til at henvende sig, hvis de oplever, at fremmede afleverer affald i almene boligafdelinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.