Morten Bjørkmann begyndte at spille fodbold, da han var 5 år. Han har som dreng og ung spillet i både Fremad Amager og Brøndby. Senere blev det til, hvad han selv kalder "hyggebold". Fodboldspillet var og er en vigtig del af hans liv, som han gerne vil dele med andre.
Morten Bjørkman som træner og dommer
Det var ikke nok for Morten Bjørkmann at spille. Han tog en masse trænerkurser, og har fungeret som træner på både dame- og herrehold.
Han var ikke mundlam, når han var ude med sit hold. Han kunne virkelig brokke sig på banen. Så meget, at en irriteret dommer på et tidspunkt sagde til ham: "Du er så klog at høre på. Du burde selv være dommer." Denne ironiske bemærkning, tog Morten som en udfordring, og i 1999, blev han dommer, 24 år gammel. Herefter arbejdede han seriøst som dommer og instruktør i forbindelse med talentudvikling, indtil han stoppede i 2006. I 2005 var han dommer til VM i skolefodbold i Skærbæk i Sønderjylland.
Nu gælder det Herredsvang
Da Morten Bjørkmann startede som vagt i marts i år, gik det hurtigt op for ham, at det kneb med tilbud til børn og unge i området. Han så også, at de manglede opmærksomhed og respekt fra voksne. Derfor fik han idéen til et samarbejde med klubben om lave fodboldtræning og månedlige turneringer på multibanen i Kappelvænget.
Voksenkontakten er vigtig. Morten Bjørkman fandt voksne i området, som var villige og interesserede i at spille med. Fra biblioteket fik han fat i Mark Bundgaard Hansen og Bjørn Sand. Herfra støttes op om tiltaget ved at medarbejderne får fri, når der skal spilles . De to børn- og ungemedarbejdere, Jane Riddermann Christiansen og Miguel Romero spiller også, ligesom ansatte i klubben.
Fairplay i centrum
Alle, både drenge og piger, kan deltage i fodboldturneringerne, der som regel spilles den sidste onsdag i måneden. Blot man har tilmeldt sig i klubben eller Kulturhuset. Holdningen er, at alle skal have mulighed for at komme på banen, derfor spilles der med tremands hold. Der er fairplay-præmier i stedet for præmier for at vinde. Der fokuseres på kammeratskab og samarbejde.
Fodbold for de store drenge
Nu er Morten Bjørkmann ved at skabe mulighed for, at de store drenge (14-17 år) kan komme til at spille mere seriøst. Der skal skaffes sponsorer til både udstyr og præmier og lånes en rigtig fodboldbane. Morten Bjørkmann håber, at de kan få lov at spille på Ellekærskolens bane. Det er ikke et lille projekt, specielt når det tages i betragtning, at der ikke er økonomiske ressourcer at trække på.
Uanset hvad, skal Morten Bjørkmann nok komme til, som træner og dommer, at råbe op om fair play.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.