Selv om Vestbyen og dens lokalcentre ikke figurerer i det officielle festugeprogram, går Århus Festuge ikke upåagtet hen i Vestbyens lokalcentre.
Lokalcenter Toftegården indbyder til festugearrangementer tirsdag den 1. september kl. 17 og fredag den 4. september kl. 10-15.30.
Den 1. september holder Toftegården åben cafe med spisning, musikalsk underholdning og ’festugekaffe’. Den 4. september arrangeres teltfest med 5½ times program. Lokalcenter Toftegården opfordrer pensionister og efterlønsmodtagere til ikke blot at møde op, men også tage nabo, familie og venner med.
Hasle Lokalcenter fejrer fødselsdag tirsdag den 1. september fra kl. 9.30 til kl.15. Det er med stegt ål og underholdning af Susanne Lana. Selv om det hedder fødselsdagsfest, er det dog i Festugen, det foregår. Men i øvrigt er arrangementet allerede udsolgt.
Nedskæring
Brugerrådsformand Ena Jarland fortæller, at Hasle Lokalcenter og de øvrige lokalcentre fra og med i år selv skal skaffe midler til arrangementer i Festugen. Tidligere modtog lokalcentrene et tilskud til formålet, der dog i de senere år er skåret ned fra år til år. Og i år er bevillingen altså faldet helt væk.
"De programmer, der nu kører i Festugens Spejltelt, giver os heller ikke mere mulighed for at hente kunstnere herfra ud til lokalcentrene samme dag til favørpris, fordi de allerede havde en optræden i Spejlteltet," lyder det med beklagelse fra Ena Jarland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.