Når startskuddet til Århus Festuge lyder, kan århusianerne glæde sig til et program, der byder på udfordrende sammensmeltninger af kulturer.
På plænen foran Århus Musikhus kan gæstende opleve unge rappere fra Århus Vest give den gas på scenen, samtidig med de nyder en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage.
Det er Arbejdernes Andels Boligforening, der står bag arrangementet, og som har inviteret upcoming rappere fra Århus Rapskoler til at give koncert, samtidig med lokale kaffedamer tilbyder kaffe og søde sager.

Forskellige udtrysformer
Henning Winther er en af iværksætterne bag rapskolerne i Århus Vest. Han fortæller, at en af idéerne bag arrangementet er, at boligforeningernes forskellige generationer af beboere skal møde hinanden, og få et indblik i hinandens interesser og aktiviteter.
”Beboere i boligforeninger består primært af to grupper, som tilhører hver sin generation,” fortæller Henning Winther og fortsætter: ”Den ene generation er arbejdere, som dyrker en form for kolonihavekultur. De mødes omkring kaffebordet, hvor de hygger sig med hinanden, snakker og diskuterer om områdets problemer. Den anden gruppe består af unge, som primært har indvandrerbaggrund. Det er nogle helt andre tanker og problemer, som udfylder deres hverdag, og de udtrykker sig på en ganske anden måde. De er i stedet fælles om musikken og får afløb for følelser og meninger gennem rapkultur.”
Med arrangementet foran Musikhuset tilbyder Århus Festuge en unik mulig for at opleve et møde mellem to forskellige grupper med forskellige aldre, holdninger og problemer.

Hvornår
01.09.2009 kl. 16:00 05.09.2009 kl. 14:00
Hvor
Århus Musikhus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.