Lektiecaféen på Viby Bibliotek er igen gået i gang med at yde lektiehjælp efter sommerferien. Lektiecaféen er ifølge Sanne Madsen, der både arbejder som frivillig lektiehjælper og som PR-medarbejder hos Dansk Flygtningehjælp, en stor succes, men savner lektiehjælpere med anden etnisk baggrund end dansk.

Det kan lade sig gøre, hvis man vil
”Vores brugere er primært børn med indvandrerbaggrund. Det ville derfor være dejligt, at der blandt gruppen af frivillige var en del tosprogede – fordi disse folk er kommet langt og derfor kan være eksempler for de små og halvstore, at det kan lade sig gøre, hvis man vil,” fortæller Sanne Madsen og fortsætter:

”De folk med indvandrerbaggrund, som vi håber vil melde sig til som lektiehjælpere, er folk, der er i arbejde eller er i gang med en uddannelse. De er gode eksempler på, at det kan lykkes at få sig en uddannelse eller komme i arbejde, selvom man har nogle vanskeligheder,” fortæller Sanne Madsen.

Indvandrerlektiehjælpere kan være rollemodeller
”Frivillige med indvandrerbaggrund kan være rollemodeller for de unge, og de kan måske vise, hvor det at være tosproget kan være en fordel. For eksempel hvis man kommer til at arbejde i et firma, der har filialer i udlandet, så har man lige pludselig nogle kvalifikationer, som ingen almindelige danskere har med sprog og kulturviden.”

”Hvis de frivillige indvandrere synes, at det kniber med dansk, kan de hjælpe med matematik, fysik, kemi og en række andre fag,” fortæller Sanne Madsen.

Ingen lektiehjælpere med indvandrerbaggrund
I øjeblikket er der ingen lektiehjælpere med indvandrerbaggrund i lektiecaféen på Viby Bibliotek. Det undrer Sanne Madsen sig over, men tror at det måske kan skyldes to ting: ”Det første er, at de ikke direkte er blevet opfordret, og det næste, at jeg tror, at de, der kunne blive tale om, de har meget travlt med selv at få sig en uddannelse, blive dygtige og få gode karakterer.”

Tag udfordringen op og få noget ud af det selv
”Men de skal vide, at det at være hjælper her giver undervisningserfaring, og det tæller, når de skal ud og søge job senere – så de får selv noget ud af det,” fortæller Sanne Madsen.
Sanne Madsens udfordring til de kommende frivillige med indvandrerbaggrund er: ”Kom og besøg os og se, hvad det er, og hvad vi laver. I er ikke bundet til noget med det samme. Tag udfordringen op.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.